Nepotul președintelui asasinat John F. Kennedy va candida la alegerile prezidențiale din SUA
Full Article 2 minutes read

Nepotul președintelui asasinat John F. Kennedy va candida la alegerile prezidențiale din SUA

Robert Kennedy Jr. și-a depus actele pentru a candida la alegerile prezidențiale din 2024 în SUA, relatează Agerpres. De menționat că avocatul, în vârstă de 69 de ani, este un membru al faimoasei dinastii politice americane – Kennedy. Acesta este nepotul președintelui John F. Kennedy și fiul senatorului Robert F. Kennedy, ambii asasinați în timp ce se aflau în funcție.

Comisia Electorală Federală a SUA a anunțat, pe 5 aprilie, că Robert F. Kennedy Jr. va încerca să obțină nominalizarea din partea Partidului Democrat la funcția de candidat la alegerile prezidențiale.

De menționat că președintele în exercițiu Joe Biden, din partea Partidului Democart, nu și-a anunțat în mod oficial intenția de a candida pentru un al doilea mandat, însă acest lucru este așteptat.

Precizăm că Robert F. Kennedy Jr. este avocat specializat în protecția mediului și un militant de seamă a mișcării anti-vaccin. În 2021, Instagram chiar i-a șters contul, explicând că acesta „a răspândit în mod repetat afirmații false”.

Robert F. Kennedy este acum al doilea concurent oficial la Casa Albă printre democrați. La începutul lunii martie, scriitoarea Marriane Williamson, în vârstă de 70 de ani, și-a anunțat intrarea în cursă.

În tabăra republicană, pe lângă fostul președinte Donald Trump și-au anunțat candidaturile pentru obținerea nominalizării în vederea scrutinului din 2024 ex-ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, antreprenorul Vivek Ramaswamy și fostul guvernator al statului Arkansas, Asa Hutchinson.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: