Nereguli la mai multe tabere de vară din Moldova: unele sunt încă „nepregătite pentru odihna copiilor”
Full Article 2 minutes read

Nereguli la mai multe tabere de vară din Moldova: unele sunt încă „nepregătite pentru odihna copiilor”

Mai multe tabere de vară din Republica Moldova au fost găsite cu abateri. S-a întâmplat în lunile mai și iunie, când au fost verificate de inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Unele din ele care ulterior s-au conformat cerințelor și-au deschis ușile, altele „nepregătite pe deplin pentru odihna copiilor” rămân închise. Printre încălcările depistate de inspectori sunt: lipsa unor rapoarte cu privire la calitatea apei potabile și meniuri necoordonate cu responsabilii din domeniu. 

Pe 3 iulie, Agenția pentru Siguranța Alimentelor a declarat că inspectorii instituției au verificat în lunile mai și iunie nivelul de pregătire a taberelor de vară.

Potrivit ANSA, au fost depistate mai multe neconformități. Printre acestea sunt: lipsa rapoartelor privind calitatea apei potabile; lipsa ordinului privind stabilirea comisiei de triere; meniuri necoordonate cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică; lipsa spațiului/dulapului pentru depozitarea ustensilelor de lucru și a agenților de curățare; lipsa carnetelor medicale și cursul de instruire în materie de igienă a personalului angajat din blocul alimentar.

„Inspectorii ANSA au întocmit procese verbale pentru înlăturarea încălcărilor menționate. Ulterior, taberele care au îndeplinit toate cerințele și-au reluat activitatea sezonieră, iar cele nepregătite pe deplin pentru odihna copiilor își vor redeschide ușile doar după eliminarea neconformităților”, au precizat reprezentanții Agenției, fără a comunica date în acest sens.

Cu toate acestea, ANSA a declarat că „în perioada lunilor iunie-august 2024 pe teritoriul Republicii Moldova vor activa 79 de tabere dintre care: 33 staționare şi 46 cu sejur de zi”.

Costul estimativ pentru o zi petrecută la tabăra de odihnă este de aproximativ 357 de lei, iar la o tabără cu sejur de zi – 280 de lei. Datele au fost prezentate pe 24 aprilie 2024 de Ministerul Educației.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: