Nicu Popescu: Am încheiat pasul numărul 3 din 10 din lista pentru aderarea R. Moldova la UE
Full Article 2 minutes read

Nicu Popescu: Am încheiat pasul numărul 3 din 10 din lista pentru aderarea R. Moldova la UE

Prin transmiterea celei de-a doua părți a chestionarului Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la UE, Republica Moldova a încheiat cel de-al treilea pas din lista de 10 pași până la aderare. O spune vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„Împreună, prin dedicare, responsabilitate, efort conjugat și agenda ambițioasă de reforme vom aduce țara noastră mai aproape de UE”, a menționat șeful diplomației de la Chișinău.

Nicu Popescu: Am încheiat pasul numărul 3 din 10 din lista pentru aderarea R. Moldova la UE

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene

Răspunsurile la cele 1822 de întrebări din partea a doua a chestionarului, structurate în 33 de capitole pe 2800 de pagini de răspunsuri care se referă la aquis-ul comunitar, au fost scrise de o echipă dedicată de funcționari din cadrul ministerelor și agențiilor de stat, reprezentanți ai societății civile, membrii din diasporă și prietenii țării noastre din Uniunea Europeană.

„Este cel mai complex exercițiu birocratic realizat în timp record, ocazie cu care exprim profunda gratitudine pentru fiecare persoană implicată. Am demonstrat că împreună suntem o forță. Este o etapă cu adevărat istorică pentru țara noastră. Mulțumesc tuturor pentru dedicare!”, a menționat Nicu Popescu.

Amintim că vicepremierul Nicu Popescu efectuează astăzi o vizită oficială la Waissenhaus, în cadrul reuniunii miniștrilor de externe ai statelor G7. Acesta va avea întrevederi bilaterale cu înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate Josep Borrell, ministra afacerilor externe a Germaniei Annalena Baerbock, ministrul pentru Europa și afaceri externe al Franței Jean-Yves Le Drian, ministrul afacerilor externe și cooperării internaționale al Italiei Luigi Di Maio, ministrul afacerilor externe al Japoniei Hayashi Yoshimasa, ministrul afacerilor externe al Ucrainei Dmytro Kuleba și alți oficiali de nivel înalt.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: