Nicu Popescu, discuție cu secretarul general al OSCE: „Continuăm să monitorizăm situația de securitate din regiune”
Full Article 1 minutes read

Nicu Popescu, discuție cu secretarul general al OSCE: „Continuăm să monitorizăm situația de securitate din regiune”

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a desfășurat o conversație telefonică cu Helga Schmid, secretarul general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

„Continuăm să coordonăm acțiunile cu partenerii și să monitorizăm îndeaproape situația de securitate din regiune” a spus ministrul Nicu Popescu.

În cadrul discuției, șeful diplomației Republicii Moldova a menționat că țara noastră susține ferm activitatea Misiunii speciale de monitorizare a OSCE în Ucraina, unde Republica Moldova contribuie semnificativ prin detașare de experți.

Misiunea specială de monitorizare a OSCE în Ucraina (SMM) a fost desfășurată la 21 martie 2014, în urma unei cereri adresate OSCE de către guvernul ucrainean și a unei decizii de consens a tuturor celor 57 de state participante. SMM este o misiune civilă neînarmată, prezentă pe teren în toate regiunile Ucrainei. Sarcinile sale principale sunt să observe și să raporteze în mod imparțial și obiectiv situația din Ucraina și pentru a facilita dialogul între toate părțile la criză.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: