Nicu Popescu, întrevedere cu delegația Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare: „Am discutat prioritățile pe finanțare și asistență”
Full Article 2 minutes read

Nicu Popescu, întrevedere cu delegația Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare: „Am discutat prioritățile pe finanțare și asistență”

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut astăzi, 8 noiembrie, o întrevedere cu o delegație a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), condusă de directorul pentru strategie și implementarea politicilor, Christof Denk.

Delegația se află într-o vizită de documentare în vederea dezvoltării strategiei BERD pentru anii 2023 – 2028.

„Am discutat prioritățile pe finanțare și asistență, în special necesitatea susținerii inițiativelor care promovează securitatea energetică, diversificarea surselor de energie și eficiență energetică, precum și a inițiativelor care susțin integrarea europeană a țării noastre”, a declarat Nicu Popescu.

Amintim că pe 5 noiembrie ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că BERD a aprobat extinderea unui contract de finanțare, în valoare de 100 milioane de euro, pentru construcția și reparația a peste 85 de km de drum din Republica Moldova.

Astfel, va fi reabilitat și modernizat sectorul de drum R14, Soroca către Arionești, în total – 31 km, dar și sectorul de drum R8.1, Arionești către Otaci, în total – 9,4 km.

Vor fi efectuate lucrări de reabilitare și servicii aferente de supraveghere R33 Hîncești-Lăpușna-M1, în total – 37,2 km, dar și la M3, urmând a fi construit sectorul de ocolire a orașului Vulcănești, în total – 8,58 km.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: