Ninge în Republica Moldova. Polițiștii anunță că se circulă în condiții de iarnă: „Recomandăm evitarea pornirii la drum lung”
Full Article 2 minutes read

Ninge în Republica Moldova. Polițiștii anunță că se circulă în condiții de iarnă: „Recomandăm evitarea pornirii la drum lung”

Polițiștii au anunțat, în dimineața zilei de 26 noiembrie, că pe întreg teritoriul Republicii Moldova se circulă în condiții de iarnă. Trasee blocate nu sunt la această oră – au precizat oamenii legii, adăugând că din cauza viscolului starea drumurilor se poate schimba. 

Reprezentanții Poliției Republicii Moldova au recomandat șoferilor să evite pornirea la drum lung.

Pe tot teritoriul țării se circulă în condiții de iarnă. Trasee blocate nu avem. La această oră toate drumurile sunt accesibile. Pentru siguranţa cetăţenilor, recomandăm evitarea pornirii la drum lung. Dacă totuși sunteți nevoit, înainte de plecare asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar mașina este echipată corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă”, se arată într-o declarație a polițiștilor.

Oamenii legii au adăugat că din cauza viscolului, starea drumurilor se poate schimba brusc.

Dacă circulați prin zone afectate de zăpadă nu staționați pe trasee, pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire. În cazul unui blocaj în trafic, pentru a evita riscul înzăpezirii în câmp, nu continuaţi deplasarea şi alegeţi să vă retrageţi în localități. În cazul în care vă aflați într-o dificultate sesizați cel mai apropiat echipaj de Poliție sau apelați la numărul 112″, au declarat oamenii legii.

Meteorologii au emis, pentru partea de nord a țării, cod galben de intensificări ale vântului, precipitații, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. Totodată a fost emis, pentru centrul și sudul țării, cod portocaliu de precipitații puternice, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului. Avertizarea meteo este valabilă până pe 26 noiembrie, ora 20:00.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: