Noi detalii despre agresorul polițiștilor de frontieră de la Briceni. Figurează în 4 dosare penale
Full Article 2 minutes read

Noi detalii despre agresorul polițiștilor de frontieră de la Briceni. Figurează în 4 dosare penale

Bărbatul de 35 de ani, care a agresat, în stare de ebrietate, un polițist de frontieră nu este la prima abatere de acest fel. Potrivit unui comunicat publicat astăzi, 28 noiembrie, de Procuratura Generală, făptașul a perturbat în noaptea de 10 noiembrie activitatea Sectorului Poliției de Frontieră Larga din Briceni. În total, acesta este cercetat în patru cauze penale, concomitent. 
Primul caz s-a produs în data de 10 noiembrie, când individul, care se afla la volanul unei mașini, a tamponat porțile de la intrarea sectorului Poliției de Frontieră Larga. Astfel, acesta este cercetal penal pentru huliganism și riscă o amendă de peste 52 de mii de lei, între 180 și 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau până la 3 ani de închisoare.
Alte două cauze penale au fost inițiate după ce, în noaptea de 26 noiembrie, acesta a agresat fizic un ofițer al Poliției de Frontieră, lovindu-l cu ușa autoturismului pe care îl conducea. Ulterior, individul a fugit de oamenii legii și a lovit un polițist cu oglinda mijlocului de transport. Totodată, suspectul a intrat cu mașina în poarta unei gospodării. Ulterior, testul de alcoolemie a demonstrat că bănuitul a urcat la volan în stare de ebrietate.
Potrivit legii, violența aplicată asupra persoanelor cu funcție de răspundere care se află în misiune este pedepsită cu amendă de până la 67.500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani. Iar în cazul conducerii în stare de ebrietate, pedeapsa aplicabilă munca este neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.
Al patrulea dosar penal a fost inițiat pentru contrabandă cu mărfuri din orașul Cernăuți, Ucraina, în valoare de peste 1.850.000 de lei.
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: