Noi detalii despre perchezițiile de la CNA. Acuzațiile aduse șefului Direcției Generale Urmăririi Penale
Full Article 2 minutes read

Noi detalii despre perchezițiile de la CNA. Acuzațiile aduse șefului Direcției Generale Urmăririi Penale

Procuratura Anticorupție a oferit detalii despre perchezițiile inițiate, în dimineața de 8 decembrie, în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Mai precis, este vorba despre mai multe acțiuni de urmărire penală, în cadrul unei cauze penale, pornită la 6 decembrie 2021, de către Procuratura Anticorupție, pe faptul îmbogățirii ilicite, în care este vizat șeful Direcției Generale Urmăririi Penale a Centrului Național Anticorupție.

Bănuitul este cercetat și sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals în declarații și practicarea ilegală a activității financiare.

„Procurorii anticorupție și ofițerii SIS, efectuează mai multe acțiuni de urmărire penală în mai multe locații, inclusiv și la membrii familiei șefului Direcției Generale Urmăririi Penale a Centrului Național Anticorupție, care sunt bănuiți pentru complicitate la comiterea infracțiunilor imputate. Despre acțiunile întreprinse și soluția emisă pe caz, Procuratura Anticorupție va informa opinia publică, revenind cu informații suplimentare”, se arată în comunicat.

Potrivit TV8, Ghenadie Tanas, șeful Direcției generale de urmărire penală de la Centrul Național Anticorupție, în biroul căruia au descins în această dimineață ofițerii SIS și procurorii anticorupție, are o avere impresionantă. Deși presa de investigație a scris că ar fi milionar în eruo, în declarația de avere pentru anul 2020, Tanas a indicat un salariu anual de 279.461 de lei, adică circa 23 mii de lei pe lună. Acesta a mai declarat un venit de 230 de mii de lei obținuți din înstrăinarea unui automobil.

Ghenadie Tanas a fost subiectul unor investigații jurnalistice, iar despre el s-a discutat recent și în plenul Parlamentului. Deputatul PAS, Adrian Cheptonar a declarat de la tribuna Legislativului că funcționarul ar fi milionar, fiind implicat în mai multe afaceri la Ungheni.

Pe lângă terenurile trecute în declarația de avere, acesta ar mai deține și construcții comerciale, apartamente și case, înregistrate pe numele unor rude sau persoane interpuse. Ar fi chiar și cămătar, dând oamenilor bani cu împrumut, cerându-le să își pună imobilele în gaj.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: