Noi detalii despre perchezițiile în care a fost vizat un judecător din Comrat. Și-ar fi gestionat bunurile prin persoane interpuse
Full Article 2 minutes read

Noi detalii despre perchezițiile în care a fost vizat un judecător din Comrat. Și-ar fi gestionat bunurile prin persoane interpuse

Un judecător din cadrul Judecătoriei Comrat a fost astăzi supus perchezițiilor într-o cauză penală, pornită pe fapte de îmbogățire ilicită, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică. Acțiunile s-au desfășurat, după ce procurorul general interimar a obținut avizul Consiliului Superior al Magistraturii, care a acceptat demersul cu privire la efectuarea acțiunilor de urmărire penală în privința magistratului.  

Potrivit materialelor cauzei, magistratul, împreună cu membrii familiei sale, ar fi obținut, într-o perioadă scurtă de timp, mai multe bunuri, valoarea cărora ar depăși substanțial veniturile familiei.

La această etapă, sunt suspiciuni că o parte din bunurile și proprietățile dobândite de acesta, ar fi gestionate atât de către unii membri ai familiei sale, precum și de către persoane interpuse”, se arată în comunicatul CNA.

Ofițerii CNA și ai Serviciului de Informații și Securitate au desfășurat percheziții la biroul judecătorului, la domiciliu și în automobilul său.  Potrivit ordonanței, a fost autorizată ridicarea de la fața locului a purtătorilor de informație, înscrisurilor, actelor contabile, altor probe în interesul urmăririi penale.  Acestea urmează a fi analizate în cadrul dosarului.

Potrivit surselor ZdG, ar fi vorba despre judecătorul Valeriu Hudoba.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: