Noi explozii în Liban: 20 de persoane au murit și peste 450 au fost rănite 
Full Article 2 minutes read

Noi explozii în Liban: 20 de persoane au murit și peste 450 au fost rănite 

Mai multe stații radio folosite de gruparea paramilitară libaneză Hezbollah au explodat, pe 18 septembrie, în sudul și estul Libanului. 20 persoane au murit și peste 450 au fost rănite. Unele dintre explozii s-au petrecut în timpul înmormântării unor victimele de marți. Grupul Hezbollah – desemnat terorist de SUA – a învinuit Israelul pentru atacuri, relatează Europa Liberă România. 

20 persoane au murit și peste 450 au fost rănite în Liban, în urma exploziilor din data de 18 septembrie a dispozitivelor de comunicații folosite de Hezbollah.

Noi explozii în Liban: 20 de persoane au murit și peste 450 au fost rănite 

EPA

Unele dintre explozii s-au petrecut chiar în timpul înmormântării unor victimele de marți. Marți, 17 septembrie, 12 persoane au fost ucise și aproape 2 800 au fost rănite după explozia pagerelor folosite de membrii grupării Hezbollah, a comunicat ministerul libanez al Sănătății.

Grupul Hezbollah – desemnat terorist de SUA – a învinuit Israelul pentru atacuri. Israelul nu a comentat.

În ajun ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a anunțat o „nouă fază a războiului” și a spus că „centrul de greutate se deplasează spre nord prin deturnarea de resurse și forțe”. O divizie a armatei israeliene a fost redislocată în nord.

Cu aproximativ o săptămână în urmă, Israelul raporta că a fost atacat cu circa 50 de rachete de către gruparea paramilitară Hezbollah din Liban. Bombadamentul a avut loc în noaptea de 7 spre 8 septembrie. Unele rachete au fost doborâte, în timp ce altele au căzut în spațiu deschis. Armata Israelului a anunțat, într-un comunicat, că drept răspuns forțele sale aeriene au atacat instalațiile Hezbollah din zonele localităților Aitaroun, Maroun al-Ras, Froun și Yaroun. Potrivit informațiilor, în urma atacului din zona satului Froun au fost eliminați „teroriști din organizația Amal”, care operau în cadrul Hezbollah.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: