Noile tulpini ale coronavirusului vor fi denumite cu litere din alfabetul grec
Full Article 1 minutes read

Noile tulpini ale coronavirusului vor fi denumite cu litere din alfabetul grec

Noile tulpini ale coronavirusului COVID-19 vor fi denumite cu litere ale alfabetului grec. Decizia a fost anunțată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), pentru a nu discrimina statele în care aceste mutații au fost descoperite primele, dar și pentru comoditate în pronunțare în discuțiile nu neapărat științifice, scrie agenția Interfax

Astfel, tulpina „britanică” a coronavirusului B.1.1.7 va fi denumită „Alfa”, mutația descoperită în Africa e Sud – „Beta”, iar cea „braziliană” – „Gama”. Două tulpini descoperite în India – B.1.617.2 și B.1.617.1 – vor fi denumite „Delta”  și „Kappa”.

„Noile denumiri nu le vor înlocui pe cele științifice, însă au menirea de a aduce claritate în discuțiile din afara mediului academic”, a declarat reprezentanta OMS, medicul-epidemiolog Maria Van Kerkhove. Aceasta a adăugat că „nicio țară nu ar trebui să fie stigmatizată pentru faptul că detectează și raportează apariția de noi variante”.

Alfabetul grecesc conține 24 de litere. Epsilon, Zeta, Eta, Teta și Iota au fost alese pentru variantele coronavirusului care sunt în curs de examinare de către savanți.

Anul trecut, OMS a denumit noul tip de coronavirus SARS-CoV-2, iar infecția provocată de acesta – COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: