Norvegia va acorda un grant de €34 mln Moldovei: se va achiziționa gaz și vor fi suplinite stocurile
Full Article 1 minutes read

Norvegia va acorda un grant de €34 mln Moldovei: se va achiziționa gaz și vor fi suplinite stocurile

Republica Moldova va primi un grant de peste 34 de milioane de euro din partea Norvegiei, pentru a-și consolida securitatea energetică. Anunțul a fost făcut pe 6 octombrie de reprezentanții Parlamentului Republicii Moldova. 

Se menționează că Guvernul Norvegiei este dispus să acorde țării noastre un grant în valoare de 34 de milioane de euro, prin intermediul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ de inițiere a negocierilor și aprobarea semnării Acordului de grant dintre țara noastră și BERD în vederea realizării proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”.

Resursele financiare vor fi folosite pentru achiziționarea de gaze naturale și suplinirea stocurilor, precum și pentru diversificarea furnizorilor și surselor de aprovizionare cu resurse energetice. Potrivit autorităților, acest lucru va avea drept rezultat și diminuarea costurilor medii ale gazelor naturale achiziționate”, au menționat reprezentanții Parlamentului.

Potrivit sursei, anterior, Guvernul Republicii Moldova și BERD au semnat un acord de împrumut, în valoare de 300 de milioane de euro, în vederea realizării proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: