Noua componență a CEC se întrunește în ședință. Va fi ales președintele instituției
Full Article 2 minutes read

Noua componență a CEC se întrunește în ședință. Va fi ales președintele instituției

Pe 17 septembrie 2021 va avea loc ședința Comisiei Electorale Centrale (CEC), în cadrul căreia va fi aleasă conducerea instituției. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții instituției, la scurt timp după ce noii membri desemnați de partidul de guvernare și de președinta țării au depus jurământul.

Evenimentul va avea loc în sala de ședințe a Comisiei, începând cu ora 15:00.

Amintim că astăzi, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat hotărârea cu privire la confirmarea componenței nominale a Comisiei Electorale Centrale: Alexandr Berlinschii, Angelica Caraman, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupașco, Alexandru Musteața, desemnați de PAS și Pavel Postică, desemnat de către Președintele Republicii Moldova. Mandatul Comisiei Electorale Centrale este de 5 ani.

Vadim Banaru, propus de Partidul ȘOR, nu a obținut susținerea Parlamentului, în timp ce trei candidați propuși de socialiști și comuniști (Vasile Postolache, Vitalie Miron și Lilian Enciu) – nu au fost supuse votului, după ce fracțiunea care i-a desemnat a părăsit ședința, în semn de protest față de neacceptarea audierii conducerii ANRE și a ministrului infrastructurii și dezvoltării regionale.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că rămâne ca Biroul Permanent să decidă când vor fi puse la vot candidaturile pentru cele trei poziții vacante.

***

Mandatul componenței CEC a expirat în luna iunie a acestui an, însă a fost prelungit cu 90 de zile, din cauza pregătirilor pentru scrutinul parlamentar din 11 iulie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: