„Nu avem timp de pierdut”. Pavel Filip propune lansarea unor discuții cu partidele parlamentare „autentice”
Full Article 2 minutes read

„Nu avem timp de pierdut”. Pavel Filip propune lansarea unor discuții cu partidele parlamentare „autentice”

Partidul Democrat din Moldova (PDM) propune crearea unui plan anticriză. Acesta ar presupune reformarea justiției, relansarea economiei și lupta cu pandemia de coronavirus. Abia după ce aceste obiective vor fi realizate, ar urma declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, a declarat președintele PDM, Pavel Filip, într-un briefing din 16 noiembrie.

Președintele PDM, Pavel Filip, consideră că rezultatul turului II de scrutin a demonstrat că cetățenii Republicii Moldova își doresc o schimbare și nu doar la nivel de președinție, dar și la nivel de guvernare. Acesta a felicitat-o pe Maia Sandu pentru rezultatul obținut și a menționat că este o responsabilitate „enormă” pentru echipa ei.

„Alegerile au trecut, dar țara se confruntă în continuare cu o criză fără precedent provocată de pandemie, secetă, instabilitate politică și criză economică. Nu avem timp de pierdut”, a declarat Pavel Filip și a anunțat că PDM propune elaborarea unui „plan anticriză pe termen scurt”.

„Avem deja mai multe idei pentru acest plan. Prioritățile sunt: lupta cu pandemia, reformarea justiției, relansarea eocnomiei și organizarea unor alegeri parlamentare libere și corecte. Toate acestea pot fi realizate doar dacă ne vom uni eforturile. Să nu pierdem timpul în această lună”, a declarat Pavel Filip.

PDM mai propune instituirea unui „guvern al unității naționale”, agreat de partidele „autentice” din parlament și „curățarea clasei politice”, prin interzicerea traseismului dintr-un partid în altul. Liderul PDM a propus lansarea unor discuții în cadrul unei mese rotunde, în cadrul căreia să participe toate partidele parlamentare „autentice”.

***

Partidul Democrat a refuzat să-și anunțe public susținerea pentru unul dintre cei doi candidați la funcția de președinte: Igor Dodon sau Maia Sandu.

Ulterior, pe 7 noiembrie, PDM a anunțat își va retrage miniștrii din guvern, după al doilea tur de scrutin. Două zile mai târziu, premierul Ion Chicu a replicat că nu poate să accepte această poziție și a propus alți miniștri în locul celor care reprezentau PDM. Aceștia au fost învestiți în funcție în aceași zi.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: