„Nu îmi vine să cred”. Reacția lui Litvinenco, după ce un deputat socialist a amintit de persoanele cu autism (UPDATE)
Full Article 3 minutes read

„Nu îmi vine să cred”. Reacția lui Litvinenco, după ce un deputat socialist a amintit de persoanele cu autism (UPDATE)

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco a criticat dur o declarație a colegului său din legislativ, Vasile Bolea. Reacția vine după ce socialistul a calificat intenția de autodizolvare a Parlamentului prin votul a 67 de deputați drept „invenție a unui autist, băgată pe gât”. Și reprezentanții AO „SOS Autism” Moldova au venit cu o reacție.

UPDATE (10:00) Asociația Obștească „SOS Autism” Moldova a venit cu o reacție publică la declarația deputatului socialist Vasile Bolea. Într-o postare publicată pe pagina de Facebook a organizației, reprezentanții acesteia s-au declarat „indignați, profund dezgustați și dezamăgiți” și au menționat că îi doare.

„După 12 ani de muncă titanică, efort, resurse, răbdare, perseverență, în care am tot încercat să demonstrăm guvernanților că copiii noștri există, că problemele lor merită atenția celor de la cârma statului, că nu ne dorim ca această țară să se confrunte cu un colaps financiar în viitor plătind copiilor noștri îndemnizația de șomer și încapacitate de muncă, că ei pot și merită să trăiască decent și să-și câștige bucățica de pâine în acest stat… Acum ne întrebăm oare acest stat merită copiii noștri??”, au scris aceștia.

Suntem indignați, profund dezgustați și dezamăgiți și ne doare…
După 12 ani de muncă titanică, efort, resurse,…

Publicată de AO ”SOS Autism” Moldova pe Luni, 4 ianuarie 2021

Pe pagina sa de Facebook, deputatul PAS Sergiu Litvinenco și-a cerut scuze de la părinții care au copii care suferă de autism.

„Înțeleg că uneori luptele politice nu sunt deloc simple. Probabil, unele lucruri pot fi justificate, altele mai greu. Dar totuși. Există, după mine, niște limite care nu pot și nu ar trebui sa fie depășite niciodată. Mă uit la declarația colegului din Parlament Vasile Bolea și nu îmi vine să cred în ceea ce văd. Chiar un alt calificativ nu putea fi găsit? Nu putea să spună altfel?”, a scris parlamentarul PAS.

Înțeleg că uneori luptele politice nu sunt deloc simple. Probabil, unele lucruri pot fi justificate, altele mai greu….

Publicată de Sergiu Litvinenco pe Luni, 4 ianuarie 2021

Reacția vine după ce, pe 2 ianuarie, pe pagina sa de Facebook, deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) Vasile Bolea, care este și președintele Comisiei juridice numiri și imunități, a comparat scenariul autodizolvării parlamentului cu o „invenție a unui autist, băgată pe gât”.

„Iar acum pe puncte, de ce autodizolvarea Parlamentului este invenția unui autist băgată pe gît”, a scris parlamentarul și a enumerat mai multe argumente în defavoarea acestei inițiative.

Aceste zile din noul an politicienii nu-și potolesc fanteziile. De data aceasta, într-o situație ordinară, care s-a mai…

Publicată de Bolea Vasile pe Sâmbătă, 2 ianuarie 2021

Precizăm că autismul este o tulburare de comportament manifestată prin ruperea contactului cu realitatea exterioară și prin trăirea excesivă a vieții interioare, unul din simptomele fundamentale ale schizofreniei. Statisticile internaţionale ne arată că 1 din 68 de copii suferă de autism.

Pe 31 decembrie, PAS a depus o sesizare la Curtea Constituțională, pentru a afla dacă actualul Parlament se poate autodizolva prin votul a 67 de deputați.

  • 122
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: