„Nu mai târziu”. Carp a spus când PAS va anunța candidatul pentru funcția de primar al Chișinăului 
Full Article 2 minutes read

„Nu mai târziu”. Carp a spus când PAS va anunța candidatul pentru funcția de primar al Chișinăului 

Deputatul Lilian Carp a declarat că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) își va anunța candidatul la alegerile locale din Chișinău nu mai târziu de 11-12 iunie. Potrivit deputatului, acum PAS are discuții pe interior, iar în prima sau a doua săptămână a lunii iunie Convenția Organizației Teritoriale Chișinău a partidului va anunța decizia. 

Deputatul a spus că sunt mai mulți candidați în lista partidului pentru șefia municipiului Chișinău.

„Sunt mai mulți. Cu siguranță deja într-un viitor apropiat va fi anunțat, pentru că deja s-au început negocierile. Cu asta trebuiau să înceapă organizațiile locale din municipiul Chișinău, vorbim de cele sectoriale, apoi de cele din suburbii. Din câte cunosc, ei au început deja procesele de consultanță cu organizațiile locale. Se discută câteva candidaturi”, a comunicat parlamentarul, la emisiunea „Puterea A Patra” de la N4.

Potrivit lui Carp, decizia va fi luată și anunțată urmare a ședinței Convenției Organizației Teritoriale Chișinău a PAS.

„Convenția va avea loc undeva în prima săptămână sau a doua săptămână a lunii iunie, în care se va anunța cine a fost delegat de către Convenție candidatul pentru municipiul Chișinău. (…) Sunt numele care s-au vehiculat în spațiul public. Există și domnul Popșoi, mai există nume. V-am spus, acum sunt discuții pe interior. Într-un viitor foarte apropiat, cred că nu mai târziu de data de 11 – 12 iunie va fi anunțată candidatura pentru municipiul Chișinău”, a adăugat Carp.

La întrebarea prezentatorului emisiunii dacă el se regăsește în lista partidului, Carp a comunicat: „Da, sunt”.

***

Amintim că în mai, și vicepreședintele PAS Vladimir Bolea declara că în viitorul apropiat urmează să aibă loc Convenția Organizației Teritoriale Chișinău a Partidului Acțiune și Solidaritate, unde va fi ales candidatul formațiunii pentru funcția de primar al capitalei.

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă va candida la funcția de edil al capitalei, ministrul Vladimir Bolea a oferit un răspuns negativ. Totodată, Bolea a fost întrebat dacă deputatul Lilian Carp este candidatul PAS pentru fotoliul de primar al capitalei. Ministrul a menționat că-i „vine greu să răspundă”, întrucât candidatul va fi ales de membrii Convenției Organizației Teritoriale a PAS prin vot secret.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: