„Nu vor mai apărea pe străzile capitalei”. 90 de gherete au fost evacuate din capitală
Full Article 2 minutes read

„Nu vor mai apărea pe străzile capitalei”. 90 de gherete au fost evacuate din capitală

Pe parcursul săptămânii precedente au fost evacuate 90 de gherete, care comercializau țigări în preajma instituțiilor educaționale și medicale, precum și cele care aveau actele de amplasare expirate. Despre acest lucru a informat primăria Chișinău, într-un comunicat publicat astăzi, 16 decembrie. 

Potrivit sursei citate, cele mai multe gherete au fost evacuate din sectoarele Râșcani, Botanica și Ciocana. De asemenea, au fost raportate situații când de facto, în chioșcuri nu se vând țigări, dar la solicitare, cumpărătorii au putut achiziționa produsele respective. Totodată, mai mulți agenți economici, proprietari de gherete, s-au conformat solicitărilor autorităților locale și au scos din comerț produsele din tutun.

„Acele 90 de gherete care au fost scoase până în prezent nu vor mai apărea pe străzile capitalei, iar celelalte care activează contrar legii vor fi evacuate în curând”, a scris Ceban într-o postare publicată astăzi, 16 decembrie.

Menționăm că săptămâna trecută mai multe persoane, majoritatea vârstnici, au protestat față de inițiativa autorităților locale de a evacua gheretele. În acest context, Ceban a anunțat că „toți oamenii care au lucrat acolo și nu vor fi imediat reangajați de către agenții economici vor obține suport financiar pentru o perioadă anumită din partea primariei, până vom identifica soluții să fie angajați”.

Amintim că la începutul lunii decembrie, Ion Ceban a anunțat că în jur de 300 de gherete care comercializează țigări, în preajma școlilor, urmează să fie evacuate.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: