Nu vor vacanță de toamnă prelungită. Petiție online, inițiată de un grup de părinți
Full Article 2 minutes read

Nu vor vacanță de toamnă prelungită. Petiție online, inițiată de un grup de părinți

Un grup de părinți din Republica Moldova a inițiat o petiție online, prin care cer autorităților să anuleze decizia prin care, în zonele în care este prag roșu din cauza infecției Covid, a fost prelungită vacanța elevilor cu 7 zile. Potrivit acestora, o săptămână nu va contribui esențial la scăderea numărului de infectări cu coronavirus, însă va provoca bătăi de cap pentru părinți, dar și pentru elevi, în special pentru cei din clasele primare.

Părinții s-au arătat „profund nemulțumiți” de decizia prin care a fost prelungită cu 7 zile vacanța de toamnă a elevilor.

„În primul rând, copiii din clasele primare, mai ales cei din clasa I, abia au început studiile. Programul este complicat, material este foarte mult, iar copiii, fiind la început de drum, au nevoie de ore cu prezență fizică, cu învățătorul, pentru a însuși materia. Zilele de vacanță urmează a fi recuperate fie în zilele de sâmbătă, fie prin majorarea numărului de ore pe zi, ceea ce ar obosi școlarii mici”, se arată în petiție.

În plus, potrivit părinților, procesul de educație online sau sub formă mixtă nu asigură rezultatele dorite. De asemenea, aceștia susțin că nu au cu cine să își lase copiii, iar singuri, minorii sunt în pericol.

„Părinții sunt nevoiți să asiste copilul în tot procesul educațional: să preia rolul pedagogului pentru a asigura însușirea materialului. Astfel, părinții sunt puși în situația de a alege între un loc de muncă stabil și asistarea copilului în procesul educațional. Cu toții înțelegem că o săptămână de vacanță în plus nu va stopa pandemia și nu poate influența asupra numărului de îmbolnăviri, în contextul în care piețele, cafenelele și mai ales transportul public, sunt arhipline”, au adăugat părinții.

Până la ora publicării acestei știri, petiția a fost semnată de 151 de persoane. Aceasta poate fi semnată AICI.

Nu vor vacanță de toamnă prelungită. Petiție online, inițiată de un grup de părinți

captură foto

Vacanța elevilor din Chișinău, Bălți și Găgăuzia a fost prelungită până pe 7 noiembrie. Decizia a fost luată de Ministerul Educației, la recomandarea Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP), în contextul pandemiei de coronavirus, Ordinul a fost semnat, pe 28 octombrie, de ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, în baza Hotărârii CNESP.

Orele urmează a fi recuperate până la încheierea semestrului I.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: