Demisii în rândul funcționarilor subordonați Ministerului Justiției? Nagacevschi, nedumerit de procedura eliberării lui Filat
Full Article 2 minutes read

Demisii în rândul funcționarilor subordonați Ministerului Justiției? Nagacevschi, nedumerit de procedura eliberării lui Filat

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, susține că fostul premier, Vlad Filat, nu a ispășit 2/3 din pedeapsa la care a fost condamnat, pentru a putea fi eliberat condiționat, înainte de termen. Declarațiile au fost făcut astăzi, 4 decembrie, în timpul unei conferințe de presă. Acesta a mai spus că anumite cadre ar urma să fie demise astăzi, pentru că „nu și-au îndeplinit corespunzător funcțiile”.

„În ziua căderii guvernului a fost înaintat un demers de către șeful interimar al Penitenciarului nr 13, prin care se solicită eliberarea condiționată lui Vlad Filat, pe motiv că a ispășit cel puțin 2/3 din pedeapsă. Nu știu cum s-a ajuns la 2/3 din cifra de 9 ani. Matematic nu pot să înțeleg cum stând în închisoare 4 ani și câteva zile poți spune că persoana a stat 2/3 din pedeapsă”, a explicat ministrul Justiției.

Ministrul Justiției s-a arătat indignat de faptul că a aflat din presă despre faptul că Vlad Filat a fost eliberat și că există anumite lacune de comunicare între funcționarii responsabili. Acesta a spus că pe parcursul zilei de astăzi ar urma să fie demise mai multe cadre din instituțiile subordonate Ministerului Justiției.

„De ce eu aflu atât de târziu despre astfel de cazuri?”, a spus Nagacevschi.

Nagacevschi a specificat că la baza demersului de eliberare a fostului președinte al PLDM a stat un proces verbal emis de către o comisie special creată pentru a verifica dacă totul este în strictă conformitate cu legea.

„Componeța comisiei este din 11 persoane. Am vrut să înțeleg când a fost ultima oară modificată componența. La 19 august 2019, la 21 august 2019 o nouă modificare și la 13 sept 2019, iarăși se modifică. Nu vreau să spun că s-a făcut totul intenționat, dar sunt multe suspiciuni”, a argumentat Fadei Nagacevschi.

Amintim că fostul premier, Vlad Filat, a fost eliberat ieri, 3 decembrie. Termenul de pedeapsă neexecutat de către fostul premier Vlad Filat este de doi ani, 11 luni și trei zile. Datele se conțin în încheierea semnată de judecătorul Victor Rațoi.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: