(VIDEO) Imagini emoționante cu o femeie salvată de sub dărâmături la Dnipro. Numărul morților a ajuns la 35
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Imagini emoționante cu o femeie salvată de sub dărâmături la Dnipro. Numărul morților a ajuns la 35

Numărul morților în urma atacului cu rachetă asupra unui bloc de locuit din orașul Dnipro, Ucraina a ajuns la 35. Printre aceștia sunt și doi copii. Informația a fost făcută publică de către șeful administrației regiunii Dnepropetrovsk Valentin Reznicenko. În ajun, bilanțul deceselor era de 30 de persoane.

„Pe parcursul nopții, de sub dărâmăturile blocului distrus de racheta rusească au fost scoși încă câțiva morți”, a menționat Reznicenko.

Potrivit oficialului ucrainean, au fost salvați 39 de oameni. 75 sunt răniți, inclusiv 14 copii. Soarta a altor 35 de persoane rămâne necunoscută. Operațiunea de salvare-căutare durează de mai bine de 40 de ore. Între timp, presa ucraineană a făcut publice imagini video cu o femeie scoasă de sub dărâmături.

Amintim că, pe 13 ianuarie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei. Potrivit Kievului, un bloc din orașul Dnipro a fost lovit de o rachetă de model X-22, pe care sistemul ucrainean de apărare antiaeriană nu este capabil să o doboare.

În seara de 15 ianuarie, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a vorbit în rusă într-o adresare video către cetățenii ruși: „Tăcerea voastră lașă, tentativa de a aștepta să treacă ceea ce se întâmplă se va încheia cu faptul că într-o zi teroriștii vor veni după voi. Răul este foarte sensibil la lașitate. Răul îi ține minte pe cei care se tem sau încearcă să negocieze. Și atunci când va veni după voi, nu va avea cine să vă apere”.

Ministerul rus al Apărării a publicat o fotografie cu o rachetă în loc de comentariu cu privire la atacul masiv asupra Ucrainei din 14 ianuarie. Moscova nu a comentat oficial deocamdată atacul.

Amintim că un fragment dintr-o rachetă a căzut în raionul Briceni din Republica Moldova. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. În total, oamenii legii au depistat o cantitate de 80 kg de explozibil, care a fost detonat în siguranță.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: