Numărul morților în urma cutremurului din Turcia a ajuns la 73
Full Article 1 minutes read

Numărul morților în urma cutremurului din Turcia a ajuns la 73

Numărul victimelor în urma cutremurul cu magnitudinea 7 care a afectat Turcia săptămâna trecută a ajuns la 73. Alte 961 de persoane sunt rănite, scrie portalul Hromadske, care citează autoritățile de la Ankara. 

Din spitale au fost externate deja 743 de victime, alte 218 continuă tratamentul sub monitorizarea medicilor. Salvatorii continuă operațiunile de căutare printre ruinele a 8 clădiri din Izmir care s-au prăbușit. Din acest motiv, numărul victimelor ar putea crește. Stihia a provocat dărâmarea a 20 de clădiri.

Pe 1 noiembrie, salvatorii au găsit sub dărâmături un bărbat de 70 de ani. Acesta a rămas în viață, după ce a petrecut sub ruine 33 de ore.

Autoritățile au pus la dispoziția sinistraților care au rămas fără case peste 1000 de corturi. De asemenea, au alocat 24 mln de lire turcești în calitate de ajutor umanitar și financiar.

Sesimul s-a produs vineri, 30 octombrie și a afectat și insula grecească Samos, unde au murit doi adolescenți – un băiat de 17 ani și o fată de 15 ani. Peste aceștia s-a prăbușit un perete, în timp ce se aflau pe o uliță îngustă.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: