Nume noi, nume vechi. Guvernul a aprobat mai multe numiri, eliberări și demisii
Full Article 2 minutes read

Nume noi, nume vechi. Guvernul a aprobat mai multe numiri, eliberări și demisii

În cadrul ședinței Guvernului din 19 august au fost aprobate mai multe remanieri și numiri în funcții.

A fost rechemată ambasadoarea Republicii Moldova în Statul Israel, Gabriela Moraru, precum și ambasadorul Republicii Moldova în Republica Belarus, Victor Sorocean, care ocupa și funcția de reprezentant permanent și plenipotențiar al țării noastre pe lângă organele statuare și alte organe ale CSI.

De asemenea, Guvernul l-a numit pe Vladimir Cuc în funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Executivul a aprobat încetarea raportului de serviciu al lui Iurii Pașinschi din funcția de secretar general al Ministerului Finanțelor, din 26 august; și eliberarea lui Dorel Noroc din funcția de secretar de stat al Ministerului Finanțelor, din 1 septembrie, în baza cererii de demisie.

Vasile Șarban a fost numit secretar de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare din 20 august.

Cabinetul a votat încetarea raportului de serviciu și a lui Ianuș Erhan, secretar general al Ministerului Afacerilor Interne, din 26 august, în baza cererii de demisie. Jana Costachi a fost numită secretar de stat al MAI, din 20 august.

Tot din această zi, Vasile Cușca va începe activitatea sa în funcția de secretar de stat al Ministerului Muncii și Protecției Sociale, candidatura sa fiind aprobată în cadrul ședinței.

Victor Zubcu va fi eliberat din funcția de director general al Agenției Antidoping, începând cu data de 7 septembrie.

Totodată, Cabinetul de miniștri a aprobat eliberarea și numirea mai multor șefi și șefi adjuncți ai Oficiilor Teritoriale ale Cancelariei de Stat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: