O aeronavă s-a prăbușit la Vadul lui Vodă și a luat foc: a murit o persoană (FOTO)
Full Article 3 minutes read

O aeronavă s-a prăbușit la Vadul lui Vodă și a luat foc: a murit o persoană (FOTO)

O aeronavă ultra ușoară, înregistrată în Germania, s-a prăbușit pe 27 octombrie în zona Vadul lui Vodă. Potrivit informațiilor preliminare, aceasta ar fi fost pilotată de o singură persoană. Autoritatea Aeronautică Civilă a menționat că aeronava a luat foc la impactul cu solul. Între timp, echipele de intervenție au reușit să stingă incendiul. În interiorul epavei a fost găsit un corp carbonizat. „La acest moment, identitatea pilotului nu a fost confirmată oficial”, a comunicat Autoritatea. 

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a raportat despre un accident aeronautic care s-a produs la Vadul lui Vodă.

Accidentul a avut loc pe 27 octombrie, în jurul orei 09:51. În accident a fost implicată „o aeronavă ultra ușoară de tip Socata TB20, înregistrată în Germania cu numărul de înregistrare DE-MRT”.

Potrivit informațiilor preliminare, aeronava era pilotată de o singură persoană, care se afla singură la bord în momentul incidentului. După impactul cu solul, aeronava a fost cuprinsă de flăcări. Echipele de intervenție sosite rapid la fața locului au reușit să stingă incendiul”, a menționat Autoritatea.

Instituția a adăugat că „în interiorul epavei a fost identificat un corp carbonizat”: „La acest moment, identitatea pilotului nu a fost confirmată oficial”.

Se menționează că „autoritățile competente au început deja o investigație pentru a stabili cauzele exacte ale acestui accident tragic”.

Echipa de investigatori aeronautici analizează toate aspectele legate de aeronava implicată, condițiile meteorologice și factorii tehnici. Detalii suplimentare vor fi comunicate pe măsură ce investigațiile progresează. Au fost demarate procedurile de investigație in conformitate cu legislația în vigoare, Biroul de Investigare a Accidentelor și Incidentelor în Transporturi, urmând să emită un raport oficial la finalizarea investigației”, a comunicat Autoritatea.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a raportat că avionul de mici dimensiuni s-a prăbușit pe teritoriul bazei de odihnă „Speranța” din orașul Vadul lui Vodă.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 10:00. Potrivit informațiilor înregistrate, incendiul a izbucnit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe teritoriul bazei de odihnă. La fața locului au fost îndreptate patru echipe de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că flăcările au cuprins în totalitate aeronava căzută pe acoperișul unei clădiri cu un nivel. Totodată, în timpul intervenției pompierii au depistat în interiorul avionului cadavrul unei persoane. Angajații IGSU au reușit localizarea incendiului la ora 10:18 și lichidarea completă a focului la ora 10:25″, au comunicat reprezentanții Inspectoratului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: