O aplicație mobilă, dezvoltată de eleve din Moldova, apreciată la un concurs internațional: au obținut locul II 
Full Article 2 minutes read

O aplicație mobilă, dezvoltată de eleve din Moldova, apreciată la un concurs internațional: au obținut locul II 

Două eleve din Florești au obținut locul II la un concurs internațional de aplicații mobile, care a avut loc în Coreea de Sud. Tinerele au dezvoltat o aplicație mobilă, în colaborare cu elevii unei școli din Coreea de Sud, cu privire la orientarea în carieră. Potrivit Moldpres, aplicația „MixTape” adună informații personale ale utilizatorilor iar pe baza acestora generează recomandări privind direcțiile lor de carieră. 

Laura Burduja și Daniela Grosu, eleve la liceul teoretic „Miron Costin” din Florești, au obținut locul II la cea de-a XIV-a ediție a Concursului internațional de aplicații mobile „e-ICON World Contest”, desfășurat în Coreea de Sud.

Tinerele, în colaborare cu elevii de la Hankuk Academy of Foreign Studies, au dezvoltat aplicația „MixTape”.

„Scopul principal al acesteia este de a ajuta utilizatorii să își atingă obiectivele educaționale și profesionale, oferindu-le un instrument eficient și personalizat pentru orientarea în carieră. Mai exact, aplicația facilitează un parcurs personalizat în orientarea profesională, începând cu adunarea de informații personale și completarea unei evaluări aprofundate. Pe baza acestora, sunt generate recomandări personalizate care sprijină utilizatorii în stabilirea și monitorizarea direcțiilor lor de carieră, asigurând un progres continuu și adaptat nevoilor fiecărei persoane”, a relatat sursa.

„La doar 16 ani, nici nu visam că vom avea ocazia să învățăm despre crearea de aplicații mobile în școală și să ajungem în Coreea de Sud pentru a concura cu tineri din întreaga lume”, au comunicat tinerele.

Competiția a reunit tineri inovatori din 31 de țări, care au dezvoltat aplicații mobile menite să susțină Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: