O comisie de anchetă, creată de parlament. Va investiga circumstanțele preluării forțate a acțiunilor unor bănci și companii de asigurări
Full Article 1 minutes read

O comisie de anchetă, creată de parlament. Va investiga circumstanțele preluării forțate a acțiunilor unor bănci și companii de asigurări

Comisia de anchetă pentru investigarea tuturor circumstanțelor preluării forțate (atac de tip raider) a acțiunilor băncilor comerciale, companiilor de asigurări/reasigurări din Republica Moldova, exercitate în perioada anilor 2010-2012, a fost creată printr-o Hotărâre adoptată, ieri, 20 iulie, în cadrul ședinței parlamentului.

Comisia va avea 9 membri. Din componența acesteia vor face parte reprezentanți ai tuturor fracțiunilor, inclusiv Adrian Lebedinschi (președinte al Comisiei), Bogdan Țîrdea și Nicolae Pascaru – din partea fracțiunii PSRM; deputatul independent Alexandru Oleinic (vicepreședinte al Comisiei); Ludmila Guzun (secretar al Comisiei) – din partea fracțiunii PDM; Dumitru Alaiba – din partea fracțiunii PAS; Vasile-Andrei Nastase – din partea Platformei DA. Rămâne să-și delege membrii fracțiunea Partidului Șor și Grupul Parlamentar Pro Moldova.

Comisia de anchetă va antrena în activitatea sa toate autoritățile statului responsabile, va audia părțile și persoanele implicate și va prezenta parlamentului, în termen de până la 120 de zile, raportul cu privire la rezultatele și concluziile anchetei.

Proiectul Hotărârii privind crearea Comisii de anchetă a fost elaborat de către un grup de deputați ai Fracțiunii PSRM și înaintat în conformitate cu prevederile Regulamentului Parlamentului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: