O dronă militară rusească a pătruns în spațiul aerian al Letoniei din Belarus și s-a prăbușit
Full Article 2 minutes read

O dronă militară rusească a pătruns în spațiul aerian al Letoniei din Belarus și s-a prăbușit

O dronă militară rusească s-a prăbușit, pe 7 septembrie, în estul Letoniei, în apropiere de granițele cu Rusia și Belarus. Informația a fost raportată de Ministerul leton al Apărării, care a precizat că autoritățile țării investighează incidentul. 

Potrivit ministerului leton al Apărării, preliminar, s-a stabilit că o dronă militară rusească a pătruns în spațiul aerian al Letoniei din Belarus, iar ulterior s-a prăbușit în municipiul Rezekne. Autoritățile țării, inclusiv poliția, investighează circumstanțele incidentului.

Armata letonă au informat Comandamentul NATO despre incident, precum și oficiali guvernamentali și organele de drept din țările vecine care se regăsesc în Alianța Nord-Atlantică.

Ministerul Apărării de la Riga a dat asigurări că, în contextul invaziei ruse din Ucraina, Letonia își consolidează protecția frontierelor terestre, aeriene și maritime, iar armata își întărește capacitatea de apărare aeriană la granița de est a țării. Potrivit instituției, adițional, aliații NATO efectuează misiuni de patrulare aeriană deasupra Țărilor Baltice prin rotație.

***

Precizăm că, în dimineața de 8 septembrie, o dronă rusească, folosită în invazia din Ucraina, a survolat și spațiul aerian al României, apoi l-a părăsit îndreptându-se spre țara vecină. Două avioane F-16 ale armatei române au fost ridicate de la sol pentru monitorizarea acesteia. Locuitorii din județele Tulcea și Constanța au primit, prin intermediul sistemului Ro-Alert, mesaje cu privire la faptul că pot cădea obiecte din spațiul aerian, iar autoritățile caută posibile fragmente de dronă în proximitatea localității Periprava.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: