O dronă rusească a survolat spațiul aerian al României în această dimineață. Două avioane F-16, ridicate de la sol
Full Article 2 minutes read

O dronă rusească a survolat spațiul aerian al României în această dimineață. Două avioane F-16, ridicate de la sol

O dronă rusească, folosită în contextul invaziei din Ucraina, a survolat spațiul aerian al României, apoi l-a părăsit îndreptându-se spre țara vecină. Cazul a avut loc în dimineața zile de 8 septembrie. Ministerul Apărării Naționale al României a precizat că două avioane F-16 au fost ridicate în aer pentru monitorizarea acesteia. Totodată, autoritățile fac cercetări într-o zonă nelocuită din apropierea localității Periprava, unde există probabilitatea unei „zone de impact”. 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al României a transmis locuitorilor din județele Tulcea și Constanța mesaje cu privire la faptul că pot cădea obiecte din spațiul aerian. Acestea au fost expediate prin sistemul Ro-Alert, pe 8 septembrie, la ora 02:20 și, respectiv, 02:38. Avertizările au avut loc pe fundalul unui nou atac rusesc asupra teritoriului Ucrainei, în apropiere de frontiera cu România.

De asemenea, Ministerul Apărării Naționale a anunțat că, în acest context, începând cu ora 02:25, două aeronave F-16 ale armatei române au decolat de la Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situației aeriene.

În cursul acestor evenimente, a fost identificat și urmărit de către sistemul de supraveghere radar traseul unei drone care a evoluat în spațiul aerian național și care a părăsit teritoriul național spre Ucraina. Situația evoluției acestei drone a fost monitorizată și de cele două aeronave F-16, care au revenit în bază în jurul orei 04:08”, se arată într-un comunicat publicat de Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit instituției, datele disponibile la acest moment indică probabilitatea existenței unei „zone de impact” pe teritoriul țării, într-o arie nelocuită, în proximitatea localității Periprava.

Forțele Ministerului Apărării Naționale execută, începând din această dimineață, cu mijloace aeriene și cu echipe la sol, cercetări în zonă”, a precizat instituția.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: