O fată de 17 ani, ținută captivă de un bărbat, bătută și violată timp de mai multe zile. Ce pedeapsă a primit individul
Full Article 2 minutes read

O fată de 17 ani, ținută captivă de un bărbat, bătută și violată timp de mai multe zile. Ce pedeapsă a primit individul

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a ținut captivă, în locuința sa din centrul Republicii Moldova, timp de mai multe zile în 2022, o adolescentă de 17 ani. Individul a bătut-o zilnic și a violat-o. Recent, acesta a fost recunoscut vinovat pentru trafic de copii, fiind condamnat la 12 ani de pușcărie. Informațiile au fost comunicate de Procuratura Generală (PG) într-un comunicat din 10 octombrie. 

Infracțiunea a avut loc în februarie 2022. Potrivit PG, inculpatul, care se afla periodic pe teritoriul municipiului Chișinău, a întreprins acțiuni în vederea identificării potențialelor victime printre copiii din familii social-vulnerabile, pentru recrutarea acestora și ulterioara exploatare sexuală necomercială.

Aflându-se în zona Pieței Centrale din capitală, acuzatul a reușit să recruteze o minoră de 17 ani. Acesta a forțat-o să se deplaseze cu el în afara orașului și a adăpostit-o la domiciliul său, amplasat într-un sat din centrul țării, sub pretextul că o va ajuta să-și îngrijească mama, care era bolnavă.

Bărbatul însă a ținut captivă fata timp de câteva zile.

Potrivit declarațiilor victimei, bărbatul o bătea zilnic și o impunea să întrețină rapoarte sexuale. A încercat să fugă în a treia zi, dar a fost prinsă de făptuitor și din nou încuiată în casa lui.  Adolescenta a reușit să evadeze când a făcut rost de telefonul mobil al inculpatului, de pe care i-a scris mamei sale un mesaj pe rețelele sociale, iar femeia a alertat poliția.

Procurorii au calificat fapta infracțională a inculpatului drept trafic de copii  (art.206 alin.(2) lit.a) din Codul penal).

Printr-o sentință recent emisă, inculpatul a fost recunoscut vinovat pentru infracțiunea de care a fost acuzat. Instanța i-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani cu executare în penitenciar de tip închis.

Sentința este cu drept de apel.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: