O femeie din Cahul a gătit bucate pentru invitații speciali de la Jocurile Olimpice din Paris
Full Article 3 minutes read

O femeie din Cahul a gătit bucate pentru invitații speciali de la Jocurile Olimpice din Paris

O femeie din Republica Moldova a gătit pentru invitații speciali de la Jocurile Olimpice din Paris. Este vorba despre Oxana Crețu din Cahul. Jurnal TV a discutat cu moldoveanca. Potrivit sursei, femeia a făcut de mâncare la Paris alături de cei mai apreciați bucătari din Franța. Ea a gătit, alături de soțul ei – bucătar și el, pentru cel puțin 300 de persoane. Se menționează că Oxana Crețu este proprietara unui restaurant în orașul francez Bordeaux. 

Oxana Crețu a spus pentru sursa citată că experiența acumulată la Paris este una fără preț. „Era o tematică strictă pentru acest eveniment. De fapt, trebuia să valorizăm produsele franceze, pentru că suntem la Paris, în Franța. Deci, nu era niciun produs din străinătate, nu era admis, tematica fiind gastronomia franceză”, a comunicat moldoveanca.

Chiar dacă tematica a fost bucătăria franceză, potrivit sursei, Oxana Crețu a reușit totuși să imprime și câteva elemente din bucătăria noastră tradițională.

„Eu am gătit crevete, de aici din Franța, care este specific regiunii din Bordeaux. În mai multe texturi cu bisque, am pus și un pic de flori, pentru că asta este ceva specific bucătăriei mele și ceva specific care vine de acasă. Deci a fost făcută cu lavandă. Bisque din levănțică și șofran”, a spus ea.

Oxana Crețu a adăugat că a fost o onoare și o mândrie pentru ea să gătească la Paris alături de cei mai apreciați bucătari din Franța. „Este o ocazie pe care nu o avem în fiecare zi. Să vedem chiar și în afară de a găti, să avem la picioare toate terenurile de joc. Era o ambianță nebună. Este ceva extraordinar, cred că a fost o experiență de viață”, a mărturisit femeia.

Potrivit sursei, soțul Oxanei, bucătar și el, i-a fost alături. Împreună au reușit să gătească pentru cel puțin 300 de persoane.

Se menționează că Oxana Crețu este proprietara unui restaurant în orașul francez Bordeaux și recent a atras atenția inspectorilor Michelin.

***

Jocurile Olimpice de la Paris se desfășoara în perioada 26 iulie – 11 august. Republica Moldova este reprezentată de 26 de sportivi în cadrul a 10 probe. Țara noastră a obținut până acum două medalii de bronz la Olimpiada de la Paris. Acestea au fost câștigate de judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: