Cod galben de vânt: doi oameni au fost răniți și au avut nevoie de ambulanță
Full Article 1 minutes read

Cod galben de vânt: doi oameni au fost răniți și au avut nevoie de ambulanță

O persoană a ajuns cu brațul fracturat și cu o traumă la abdomen, după ce o foaie de ardezie a căzut peste ea. De la miezul nopții până la ora actuală, la numărul unic de urgență 112 au fost semnalate 58 de cazuri privind amenințări și pericol asupra vieții mediului și proprietății provocate de condițiile meteorologice nefavorabile.

Astfel, condițiile meterorologice au provocat: prăbușiri de copaci – pericol pentru trecători, copaci doborâți pe traseu, copaci doborâți blochează accesul și deplasarea automobilelor pe traseu, automobile avariate de copaci doborâți sau crengi rupte, copaci doborâți peste clădiri, copaci doborâți peste cablurile și firele electrice; pericol de accidente prin cădere de obiecte de la înălțime – foi de ardezie și țiglă metalică smulse de pe acoperișuri.

Totodată, o persoană a fost lovită la cap după ce un copac s-a prăbușit peste automobilul în care se află.

„Pentru a evita situațiile de risc provocate de vântul puternic, recomandăm să ocoliți firele electrice, să nu stați sub copaci și să nu rămâneți în automobil”, recomandă reprezentanții numărului unic de urgență 112.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: