O judecătoare numită în funcție de Maia Sandu a solicitat să fie suspendată la mai puțin de două săptămâni. Motivul
Full Article 2 minutes read

O judecătoare numită în funcție de Maia Sandu a solicitat să fie suspendată la mai puțin de două săptămâni. Motivul

Judecătoarea Irina Dascal de la Judecătoria Chișinău, care a fost numită în funcție prin decret prezidențial și a depus jurământ săptămâna trecută, a fost suspendată, până în decembrie 2026, în legătură cu aflarea în concediu pentru îngrijirea copilului său minor. Decizia a fost adoptată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în cadrul ședinței din 9 septembrie, în baza unei solicitări depuse de judecătoare. 

În cadrul ședinței, președintele CSM, Sergiu Caraman, a precizat că magistrata Irina Dascal a depus, la Judecătoria Chișinău, unde activează, o cerere prin care a solicitat acordarea concediului parțial plătit pentru îngrijirea copilului minor, iar aceasta a fost acceptată. Totodată, judecătoarea a înaintat și o solicitare către Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la suspendarea din funcție în legătură cu acest fapt.

Ulterior, membrii CSM au examinat un proiect de hotărâre privind suspendarea din funcție a acesteia, care a fost adoptat cu vot unanim. Astfel, judecătoarea Irina Dascal a fost suspendată din funcție în perioada aflării în concediu parțial plătit pentru îngrijirea copilului minor, până la vârsta de 3 ani, începând cu 9 septembrie 2024 până la 14 decembrie 2026, inclusiv.

Precizăm că, pe 30 august, președinta Maia Sandu le-a numit în funcțiile de judecători, până la atingerea plafonului de vârstă, pe Irina Dascal, Rodica Nicula și Ina Pruteanu. Pe 4 septembrie, cele trei magistrate au depus jurământ în fața plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

Irina Dascal a fost numită magistrată la Judecătoria Chișinău.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

 

 

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: