„O lovitură gravă pentru populația vorbitoare de limbă rusă”. Soloviov, despre decizia Comisie Situații Excepționale
Full Article 2 minutes read

„O lovitură gravă pentru populația vorbitoare de limbă rusă”. Soloviov, despre decizia Comisie Situații Excepționale

Uniunea Jurnaliştilor din Rusia (UJR) consideră că decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) din 16 decembrie, prin care șase posturi TV sunt private de licență de emisie pe durata stării de urgență, este o lovitură gravă pentru populația vorbitoare de limbă rusă a țării. În acest sens, UJR va face apel la toate organizaţiile jurnalistice internaţionale pentru drepturile omului, scrie Tass.

„În Republica Moldova, aproape jumătate din populație este vorbitoare de limbă rusă, mulți nu înțeleg limba moldovenească sau română. Prin urmare, o parte semnificativă a audienței este obișnuită să se uite la posturi TV rusești sau în care se difuzează în limba rusă. Decizia de a opri aproape toate canalele în limba rusă reprezintă o lovitură foarte puternică pentru populație, nu doar că jumătate din populația țării nu va avea posibilitatea de a viziona canale TV într-o limbă pe care o cunosc și o înțeleg, dar aceasta este și o încălcare absolută a libertății de exprimare și a libertății de difuzare a informațiilor. Și, desigur, acest lucru este absolut inacceptabil”, a declarat directorul UJR, Vladimir Soloviov.

Potrivit lui Soloviov, populația Moldovei va încerca prin orice modalitate să vizioneze canale familiare.

„Cred că Ministerul Afacerilor Externe va răspunde, iar Uniunea Jurnaliştilor din Rusia va face apel la toate organizaţiile jurnalistice internaţionale pentru drepturile omului”, a adăugat şeful Uniunii Jurnaliştilor.

Amintim că șase posturi de televiziune din Republica Moldova sunt private de licență de emisie pe durata stării de urgență. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisie Situații Excepționale (CSE) pe 16 decembrie.

Erată. În versiunea inițială a știrii a fost comisă o eroare. Declarația a fost făcută de către Vladimir Ghenadievici Soloviev, nu propagandistul rus Vladimir Rudolfovici Soloviov, așa cum a fost indicat în versiunea inițială. Ne cerem scuze pentru confuza comisă. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: