UPDATE O nouă alertă falsă cu bombă pe Aeroportul din Chișinău: toate persoanele au fost evacuate
Full Article 2 minutes read

UPDATE O nouă alertă falsă cu bombă pe Aeroportul din Chișinău: toate persoanele au fost evacuate

O nouă alertă cu bombă a fost anunțată pe Aeroportul din Chișinău. Toate persoanele au fost evacuate, iar zona a fost încercuită. Potrivit Poliției de Frontieră, aceasta este a cincea alertă la Aeroport. 

Polițiștii de frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău au primit informația precum în aeroport ar fi substanțe explozibile în jurul orei 10:15.

Prin urmare, angajaţii Poliţiei de Frontieră au evacuat tot personalul din Aeroport și călătorii în regim de urgență, de asemenea au fost anunțate toate entitățile care prestează servicii în aeroport în vederea sporirii măsurilor de securitate.

La fel, au fost mobilizate echipele de intervenție ale serviciilor specializate ale MAI: IP Botanica, Departamentul Situații Excepționale Serviciul Bomb-Teh, Secția tehnico- explozivă a Centrului tehnico -criminalistic și expertize judiciare al IGP al MAI.

UPDATE: Ca urmare a verificărilor, informația despre minare s-a dovedit a fi falsă.

De menționat că în ultima perioadă în Republica Moldova se înregistrează tot mai multe apeluri false despre minări. Au fost recepționate mesaje despre „bombe” la parlament, guvern, centre comerciale, spitale și aeroport. Informațiile nu s-au confirmat.

Pe 14 iulie, Procuratura Generală anunța că, sub conducerea PCCOCS, va examina într-o procedură unică denunțurile false din 5 iulie privind atentatele cu bombă. Mai mult, procurorul general a constituit un grup de anchetă pentru investigarea cazului.

Pe 15 iulie, Procuratura Chișinău, oficiul Buiucani, anunța că l-a identificat pe unul din autorii alertelor false cu bombă. Acesta ar fi anunțat că în incinta unui bloc locativ din sectorul Buiucani al capitalei s-ar fi aflat dispozitive explozibile.

Apelul a fost efectuat de un bărbat din Nisporeni, în vârstă de 37 ani, care se află la evidența medicului psihiatru. „Persoana a fost reținută și în privința ei a fost dispusă efectuarea expertizei psihiatrico-psihologice în condiții de staționar”, comunica Procuratura.

La fel a fost pornită urmărirea penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de comunicare mincinoasă cu bună-știință despre actul de terorism. Legea penală prevede pedepse sub formă de amendă (până la 42500 lei), muncă neremunerată în folosul comunității (până la 240 ore) sau închisoarea de până la 2 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: