Alertele cu bombă din 5 iulie: Dumitru Robu a format un grup constituit din ofițeri de investigație
Full Article 2 minutes read

Alertele cu bombă din 5 iulie: Dumitru Robu a format un grup constituit din ofițeri de investigație

Procuratura Generală, sub conducerea PCCOCS, va examina într-o procedură unică denunțurile false din 5 iulie privind atentatele cu bombă. Mai mult, procurorul general a constituit un grup de anchetă pentru investigarea cazului. 

Pe 14 iulie, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a venit cu mai multe precizări în contextul denunțurilor false din 5 iulie.

Se menționează că Procuratura Generală a retras cauzele penale din cadrul subdiviziunilor IGP și IGPF. Acestea vor fi examinate într-o procedură unică, sub conducerea PCCOCS.

La fel, procurorul general Dumitru Robu a format un grup de anchetă, constituit din ofițeri de investigație din cadrul Inspectoratului Național de Investigații și ofițeri de la Serviciul de Informații și Securitate. La prima ședință au fost stabilite pistele de investigație, formulate ipoteze asupra scopurilor acestor acțiuni, dar și determinate persoanele suspecte de comiterea faptei, comunică PCCOCS.

Procuratura menționează că investigațiile au în vedere atât implicarea cetățenilor din interiorul statului, cât și din afară. Astfel se declară că au fost inițiate cooperării cu alte jurisdicții.

În ultima perioadă în Republica Moldova se înregistrează tot mai multe apeluri false despre minări. În ziua de 5 iulie, au fost recepționate mesaje despre „bombe” la aeroport, parlament, guvern, centre comerciale și spitale. Informațiile nu s-au confirmat.

Aceleași mesaje false au fost răspândite și prin alte orașe ale țării. La Bălți, Vulcănești, Ialoveni. În regiune s-a anunțat că ar fi „minate” centrele de servicii publice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: