O nouă conducere la Vocea Basarabiei. Cine va deveni proprietarul televiziunii în locul jurnalistei Valentinei Ursu
Full Article 3 minutes read

O nouă conducere la Vocea Basarabiei. Cine va deveni proprietarul televiziunii în locul jurnalistei Valentinei Ursu

Victoria Bucătaru ar putea deveni noul proprietar și director general al Vocea Basarabiei, după ce jurnalista Valentina Ursu și-a anunțat retragerea din cadrul televiziunii. Informația a fost confirmată pentru NM de către Consiliul Audiovizualului (CA).

În cadrul ședinței din 19 ianuarie, CA va analiza schimbarea proprietarului Vocea Media. În locul jurnalistei Valentina Ursu, Victoria Bucătaru ar putea deveni noul proprietar.

Potrivit profilului său de Linkedin, Victoria Bucătaru este director executiv la Digital Park Moldova din noiembrie 2021. Între 2020 – 2021 a fost director executiv al Asociației Naționale pentru Turism Receptor.

Din 2014 până în 2020, Bucătaru a fost director al Radio Media Group, companie deținută de fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc, care deținea licențele pentru posturile de radio Publika FM și Muz FM. În perioada 2013-2014, a fost director executiv al televiziunii Muz TV și al postului radio Muz FM.

Întrebată cum va deveni proprietara postului de televiziune – dacă a cumpărat compania sau pur și simplu a primit-o de la Valentina Ursu – Victoria Bucătaru a declarat pentru NM că va răspunde mai detaliat la această întrebare după ședința CA. „Decizia este a ambelor părți (a ei și a lui Ursu – n. r.). Este normal (…) Întotdeauna există loc pentru ca canalul să se îmbunătățească. Politica editorială va rămâne aceeași”, a adăugat ea.

Valentina Ursu a devenit directorul și unul dintre proprietarii postului de televiziune Vocea Basarabiei în 2022. Înainte de asta, a lucrat la postul de radio Europa Libera în perioada 2004 – 2022. Jurnalista și-a anunțat plecarea de la Vocea Basarabiei la sfârșitul anului trecut.

Atunci, într-o conversație cu NM, ea a explicat că nu luase încă o decizie finală și se gândea la forma în care s-ar putea retrage din structura postului de televiziune, dat fiind că este proprietara acestuia. La vremea respectivă, Ursu a declarat că era proprietara finală a canalului și că acesta este finanțat doar din publicitate.

În urmă cu două zile, Valentina Ursu a anunțat că a demisionat de la Vocea Basarabiei. NM a încercat să obțină comentariile Valentinei Ursu cu privire la transferul proprietății postului TV către Victoria Bucătaru, însă aceasta nu a răspuns la apelurile și SMS-urile redacției.

Postul de televiziune Vocea Basarabiei a apărut în 2014. Potrivit sondajelor de la acea vreme, postul de radio Vocea Basarabiei, afiliat acestuia, îi favoriza pe liberal-democrați. Ulterior, potrivit presei, controlul asupra postului de televiziune a trecut la familia ex-directorului Căilor Ferate din Moldova, Iurie Topale. În 2022, participația fostului proprietar asociat Dorel Bălan a fost redusă pentru prima dată la 50%, iar în februarie 2023 Ursu a devenit unicul proprietar al postului de televiziune.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: