Licitația de închiriere a spațiilor comerciale de la Aeroportului Internațional Chișinău va fi reluată pe 5 septembrie
Full Article 2 minutes read

Licitația de închiriere a spațiilor comerciale de la Aeroportului Internațional Chișinău va fi reluată pe 5 septembrie

Licitația de închiriere a spațiilor comerciale de la Aeroportului Internațional Chișinău va fi reluată pe 5 septembrie 2024. Potrivit unui comunicat al aeroportului, licitația va fi deschisă timp de cinci zile și se va încheia pe data de 9 septembrie.

„Î.S. ,,Aeroportul Internațional Chișinău” informează despre reluarea din data de 5 septembrie 2024 a procesului de desfășurare a licitației cu strigare nr. 1/RMO2024 (LOT1) și nr. 2/RMO2024 (LOT2) pentru locațiunea activelor neutilizate destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages. Termenul de depunere a actelor: 05.09.2024, ora 08:00 – 09.09.2024, ora 12:00”, se menționează în mesajul instituției aeronautice.

Precizăm că spațiile din zona Travel Retail & Food din incinta Aeroportului Chișinău au fost scoase la licitație pentru prima dată pe 18 ianuarie 2024. De atunci, două licitații au fost anulate din cauza numărului insuficient de dosare și neprezentarea documentelor necesare de către o companie. Iar cea de-a treia licitație a fost suspendată pe termen nederminat după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională procedura prin care Aeroportul Chișinău a fost inclus în lista bunurilor statului care nu pot fi privatizate.

La licitațiile anterioare doar o singură companie, Lagardere, s-a înscris în concurs. Pe 28 iulie, șeful Agenției Proprietăți Publice (APP), Roman Cojuhari, a declarat pentru TV8 că spațiile comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău ar putea avea un nou chiriaș până la sfârșitul lunii august. Acest lucru se va întâmpla însă cu o condiție: dacă actuala licitație pentru darea în chirie a spațiilor comerciale, care a fost suspendată după o decizie a Curții Constituționale, nu va fi anulată din nou. Detalii AICI.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: