O nouă reclamă frauduloasă pe Facebook. Imaginea NewsMaker, folosită de escroci
Full Article 2 minutes read

O nouă reclamă frauduloasă pe Facebook. Imaginea NewsMaker, folosită de escroci

Escrocii răspândesc reclame cu informații false pe Facebook, folosind imaginea NewsMaker. Pe această rețea de socializare circulă o publicație sponsorizată cu imaginea unei știri despre o pretinsă schemă infracțională, în care este utilizat logo-ul și design-ul site-ului NM.

Pagina de Facebook Soul news a publicat o postare sponsorizată despre o presupusă schemă infracțională. Cu scopul de a da „credibilitate” informațiilor, în publicație a fost folosită o imagine cu o știre despre „schemă”. În imagine apare logo-ul și design-ul site-ului NewsMaker și titlul așa-zisei știri: „Poliția Moldovei a arestat organizatorii unor call-center-uri, care se aflau în Bălți și Chișinău. 19 conturi ale firmelor care au legătură cu ele au fost înghețate”.

O nouă reclamă frauduloasă pe Facebook. Imaginea NewsMaker, folosită de escroci

NM

 

Pagina de Facebook care a publicat reclama cu informații false a fost creată în august 2023, însă prima postare a fost făcută în urmă cu trei zile. Pagina de Facebook respectivă pretinde a fi a unui site de știri. Iar la secțiunea de contacte sunt indicate date din Marea Britanie.

Precizăm că nu este pentru prima dată când identitatea site-ul NM este folosită pentru reclame frauduloase pe Facebook. În iunie 2023, pe această rețea de socializare a apărut o postare sponsorizată în care era folosit screenshot-ul unei știri cu logo-ul NM și un titlu „senzațional” despre ex-premierul Natalia Gavrilița. Link-ul publicațiie ducea spre un site „de unică folosință” cu un interviu fals acordat de fosta prim-ministră prezentatoruli TV Anatolie Golea, iar utilizatorilor li se cerea să-și introducă datele.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: