O parte din teritoriul complexului Zimbru din Chișinău ar putea fi vândut unei companii imobiliare 
Full Article 3 minutes read

O parte din teritoriul complexului Zimbru din Chișinău ar putea fi vândut unei companii imobiliare 

Stadionul Zimbru din Chișinău nu riscă să fie demolat sau vândut unor companii imobiliare. Asigurările au fost date de președintele clubului Zimbru Nicolae Ciornîi, care a recunoscut că ar fi curtat de anumiți dezvoltatori imobiliari, scrie Moldova1. Totuși, o parte din teritoriul complexului sportiv din sectorul Botanica ar putea fi comercializat. „Chiar dacă ceva vom vinde, stadionul rămâne permanent pe toată viața, cât vom putea să-l întreținem”, a menționat Ciornîi. 

Nicolae Ciornîi a dat asigurări că stadionul Zimbru nu riscă să fie demolat sau să fie vândut unor companii imobiliare.

Orice nu s-ar întâmpla. Chiar dacă ceva vom vinde, stadionul rămâne permanent pe toată viața, cât vom putea să-l întreținem. Avem oferte”, a spus Ciornîi.

Totuși, într-un viitor mai îndepărtat, o parte din teritoriul complexului sportiv din sectorul Botanica, cum ar fi corturile de tenis, ar putea fi comercializat unui dezvoltator imobiliar, dar în anumite condiții.

De la două companii avem propuneri. (…) Eu primul spun așa: „Băi-băieți, dați să înțelegem prima! Dați să construim o parcare subterană de 700 – 800 de locuri și, deja după, să fie construit un hotel sau o casă. Să fie o carte de vizită și nu am ajuns”, a adăugat Nicolae Ciornîi.

Potrivit sursei, comentariul lui Ciornîi vine în urma declarațiilor președintelui Federației Moldovenești de Fotbal Leonid Oleinicenco, care a spus că președintele clubului Zimbru este în primul rând un om de afaceri și ar putea fi tentat de anumite oferte. „Este proprietate privată. Atunci când bussinessul nu reușește să fie autosuficient, proprietarii recurg la măsuri nu tocmai populare. E teritoriu privat și el poate fi utilizat în alte scopuri decât cele sportive”, a comunicat Oleinicenco.

Președintele Federației a spus că pentru a exclude orice risc, el insistă tot mai mult către guvernanți pentru a identifica soluții în vederea construirii unui stadion național. „Noi am pornit chiar și un studiu de pre-fezabilitate. Acoperim noi costurile. Noi vom plasa rezultatele studiului Guvernului. Am avut o întâlnire cu ministrul Infrastructurii care ne-a asigurat că este una din prioritățile lui personale pentru o perioadă scurtă de timp. Sperăm că până în vară să obținem cu guvernul o foaie de parcurs, cine și ce urmează să facă: cine își asumă cheltuielile investiționale, cine se ocupă de alocarea terenului”, a menționat Oleinicenco.

Stadionul Zimbru a fost inaugurat în anul 2006 și are o capacitate de peste 10 mii de locuri. Din 2016, Federația Moldovenească de Fotbal a preluat administrarea stadionului Zimbru pentru o perioadă de 10 ani. Pe lângă clubul de fotbal Zimbru Chișinău, aici își dispută meciurile de pe teren propriu și echipele naționalele de fotbal ale Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: