„O școală nu trebuie să arate ca o discotecă”. Din 1 septembrie, elevii din Taraclia vor trebui să poarte uniforme
Full Article 1 minutes read

„O școală nu trebuie să arate ca o discotecă”. Din 1 septembrie, elevii din Taraclia vor trebui să poarte uniforme

În toate școlile din regiunea Taraclia, de la 1 septembrie, elevii vor trebui să poarte uniforme. Decizia a fost luată de consiliul raional la propunerea direcției locale de educație, cultură și turism.

După cum transmite Tuk.md cu referire la hotărârea consiliului raional, de la 1 septembrie, în toate școlile din raion, elevii vor trebui să poarte haine în stil clasic – „black bottom and white top”. „O școală nu trebuie să arate ca o discotecă, nu o plajă, ci o instituție de stat”, a spus Lilia Sarsaman, șefa direcției de educație, la o ședință a consiliului raional.

Mai departe, pe parcursul anului, conducerea școlii și părinții vor putea decide asupra culorii și modelului uniformei școlare. Fiecare părinte va trebui să plătească pentru uniforma copilului său. De asemenea, profesorii și părinții vor putea identifica un furnizor profitabil și o singură uniformă pe care elevii o vor putea purta încă din 2023.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: