O stradă din Chișinău ar putea fi redenumită în memoria soldatului originar din Moldova, ucis în Ucraina
Full Article 2 minutes read

O stradă din Chișinău ar putea fi redenumită în memoria soldatului originar din Moldova, ucis în Ucraina

Consilierul municipal Victor Bunescu a comentat vestea decesului soldatului Alexandr Mațievschii, originar din Republica Moldova, în Ucraina. Bunescu a declarat că, la următoarea ședință a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), va cere denumirea unei străzi din capitală în memoria militarului.

Consilierul a mărturisit că atunci când a văzut prima dată imaginile cu omorul lui Alexandr Mațievschii a rămas impresionat de verticalitatea acestuia, dar și de cruzimea ocupanților.

„Pus să-și sape singur groapa nu a trădat nici patria și nici demnitatea sa! Imaginile sunt de o cruzime nemaipomenită! Primul lucru la care m-am gândit a fost – Doamne ferește să îți vezi feciorul așa! Am așteptat puțin să se confirme identitatea lui și faptul că e născut în Chișinău și iată ieri, am văzut un interviu cu mama lui, care a privit și ea imaginile teribile cu executarea fiului. Nici nu putem să ne închipuim prin ce durere a trecut ea, dar a afirmat că era important să știe cum a decedat feciorul. Și el a murit ca un EROU!”, a scris acesta, pe pagina sa de Facebook.

Bunescu a menționat că, în calitate de consilier municipal, va cere la următoarea ședință CMC, să se analizeze posibilitatea denumirii unei străzi în memoria soldatului.

„Sper foarte mult să fiu susținut de cât mai mulți colegi! Alexander a apărat voluntar nu doar Ucraina, dar îi Moldova și orașul și care s-a născut, Chișinău!”, a conshis consilierul.

***

Amintim că autoritățile ucrainene au confirmat oficial identitatea soldatului împușcat de ocupanți, după ce a rostit cuvintele „Glorie Ucrainei!”. Bărbatul omorât la data de 30 decembrie 2022, se numește Alexandr Matsievski și este originar din Moldova. Câteva ore mai târziu după confirmarea identității, liderul de la Kiev Vladimir Zelenski i-a conferit titlul de Erou al Ucrainei post-mortem.

Pe 13 martie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a comentat vestea decesului soldatului Alexandr Mațievschii în Ucraina. Diplomații moldoveni consideră că cele întâmplate pot fi calificate drept „crimă de război”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: