„Oamenii nu mai au timp pentru jocurile lor murdare”. Maia Sandu sesizează CC, pentru dizolvarea parlamentului
Full Article 2 minutes read

„Oamenii nu mai au timp pentru jocurile lor murdare”. Maia Sandu sesizează CC, pentru dizolvarea parlamentului

Președinta țării a decis să sesizeze Curtea Constituțională, pentru constatarea circumstanțelor de dizolvare a parlamentului. Declarația a fost făcută de către Maia Sandu, pe 29 martie, după consultările cu deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) și cei ai Platformei „Pentru Moldova”, din care fac parte fracțiunea Partidului „ȘOR”, dar și deputați neafiliați.

„Așa cum prevede Constituția, am avut consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare despre situația politică din țară și eventuala dizolvare a Parlamentului. (…) Consider că sunt întrunite circumstanțele legale pentru dizolvarea Parlamentului. Mai mulți deputați încearcă să ne convingă de grija lor pentru cetățeni, dar legile și deciziile pe care le votează acești deputați sunt împotriva cetățenilor”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a invocat că deputații din actualul parlament promovează în funcții judecători care au nedreptățit mulți oameni, se opun programului de asistență externă și protejează grupările corupte. Aceasta a amintit despre scumpirile la motorină și despre inițierea tardivă a procesului de achiziționare de vaccinuri.

„Acest parlament nu poate rezolva problemele oamenilor. A avut ocazia de două ori să învestească un guvern și s-a împotrivit. Cei care au furat și slăbit instituțiile statului, au adus statul în pragul eșecului total ne cer să le mai dăm timp. Însă oamenii nu mai au timp pentru jocurile lor murdare. Alegerile anticipate constituie șansa cetățenilor de a-și alege deputați care să le reprezinte cu adevărat interesele. Sunt soluția care poate vindeca țara noastră. Am decis să sesizez Curtea Constituțională pentru constatarea circumstanțelor de dizolvare a parlamentului”, a declarat președinta țării.

***

Amintim că șefa statului a desfășurat pe 29 martie consultări cu deputații PSRM și cei ai Platformei „Pentru Moldova”. Întrevederea urma să se desfășoare pe 26 martie, însă a fost amânată, din cauza că parlamentarii au invocat un program solicitant pe platforma legislativă.

În urma discuțiilor, reprezentanții celor două formațiuni au anunțat că insistă pe desemnarea lui Vladimir Golovatiuc la funcția de premier și au invocat că acesta este candidatul majorității parlamentare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: