„Oamenii se uită la noi cu speranță“. PSRM s-a lansat în campania electorală pentru alegerile locale
Full Article 4 minutes read

„Oamenii se uită la noi cu speranță“. PSRM s-a lansat în campania electorală pentru alegerile locale

Secretarul executiv al partidului Igor Dodon a spus că sarcina PSRM este să salveze Republica Moldova.

Noi suntem obligați la alegerile locale să câștigăm, avem potențial în acest sens. Sunt sigur că noi cu dumneavoastră vom demonstra că socialiștii sunt viitoarea guvernare a Moldovei. Mai întâi de toate vom lua această conducere la nivel de raioane, sate și orașe”, a menționat Dodon, adăugând că pe 19 septembrie PSRM va înregistra candidații la funcția de primar al municipiului Chișinău și Bălți.

Deputata socialistă Zinaida Greceanîi a menționat că PSRM are „ce spune oamenilor”.

Oamenii se uită la noi, credeți-mă, cu speranță. (…) Fiecare candidat al nostru, care sunteți în sală, trebuie să înțelegeți că sunteți cei mai buni. Iar mai buni decât voi nu sunt. (…) Nu există alt partid pentru care ar putea vota așa masiv”, a comunicat Greceanîi.

Candidatul formațiunii la funcția de primar al capitalei Adrian Albu a spus că în calitate de edil își va propune să ofere păturilor social-vulnerabile, prin suportul autorităților municipale, compensații a câte 1000 de lei în perioada rece a anului, pensionarii să primească suport lunar în valoare de 100 de lei pentru procurarea pâinii, iar familiile cu mulți copii – compensații anuale de 10 mii de lei.

Albu își mai propune „revenirea la practica de a oferi gratuit lapte pentru toți copiii în vârstă de până la 2 ani” și „ca toți elevii claselor 1-9 să primească mâncare gratuită în școală”.

Problema ambuteiajelor, potrivit lui Albu, va fi rezolvată prin construirea drumului de centură și lansarea trenurilor electrice pe această linie.

Iar pentru a „îmbogăți aerul cu oxigen”, Albu vrea ca „pe acoperișurile blocurilor să apară terase verzi”.

Voi fi împotriva propagandei LGBT în școlile din Chișinău, iar propaganda homosexualității prin diferite marșuri nu-și va avea loc în localitatea noastră creștină”, a mai spus Albu. La fel, el s-a arătat „împotriva laboratoarelor secrete și a bazelor militare în apropierea Chișinăului”.

De menționat că Maxim Moroșan va fi candidatul PSRM la funcția de primar al municipiului Bălți. El este liderul organizației teritoriale a PSRM, la Bălți. Anterior, Dodon menționa că Pavel Voicu ar putea să fie candidatul PSRM la funcția de primar al municipiului Bălți.

***

Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

Politicienii care au anunțat deja că vor candida la alegerile generale din 5 noiembrie, pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău:

  • Ruslan Codreanu – Partidul Puterea Oamenilor;
  • Anatol Usatîi – Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei;
  • Constantin Butucel – Partidul Acasă Construim Europa (PACE);
  • Lilian Carp – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS);
  • Mihail Bagas – Mișcarea social-politice Liga Orașelor și Comunelor;
  • Ion Bulgac – Partidul „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB);
  • Victor Chironda – Platforma Demnitate și Adevăr (DA);
  • Ion Purice – Partidul Liberal (PL);
  • Vadim Brînzaniuc – Partidul Social Democrat European (PSDE);
  • Adrian Albu – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM);
  • Mihail Polianschi – Partidul „Congresul Civic”;
  • Ion Ștefăniță – Mișcarea „Respect Moldova”;
  • Diana Caraman – Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM);
  • Vasile Bolea – Partidul „Renaștere”;
  • Teodor Cârnaț – candidat independent;
  • Oleg Burlacu – Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM);
  • Andrei Donică – Mișcarea Profesioniștilor Speranța;
  • Anatol Usatîi – Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM);
  • Ion Ceban – Mișcarea Alternativa Națională (MAN);
  • Dragoș Galbur – Partidul Național Moldovenesc (PNM).

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: