Octavian Țîcu a fost desemnat candidatul PUN la alegerile prezidențiale
Full Article 2 minutes read

Octavian Țîcu a fost desemnat candidatul PUN la alegerile prezidențiale

Partidul Unității Naționale (PUN) l-a desemnat pe liderul formațiunii, istoricul Octavian Țîcu, drept candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova. O decizie în acest sens a fost luată sâmbătă, 25 iulie, în unanimitate, de către membrii Consiliului Politic Republican.

Consiliul Politic Republican al Partidului Unității Naționale consideră că „rămânerea lui Igor Dodon în fruntea Republicii Moldova va duce la federalizarea statului și ancorarea sa în spațiul eurasiatic”.

PUN anunță că luni, 27 iulie, ora 11:00, în scuarul Europei din capitală, va fi lansată campania „Ce înseamnă Unirea cu România”. În cadrul evenimentului, vor fi făcute declarații în legătură cu candidatura lui Octavian Țîcu la funcția de șef al statului.

Octavian Țîcu va împlini pe 21 august 48 de ani. Acesta a devenit deputat pe lista Platformei Demnitate și Adevăr. Pe 18 septembrie 2019, acesta a anunțat că părăsește fracțiunea Platformei DA. Țîcu a candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău, fiind susținut de Partidul Unității Naționale. Ulterior, a preluat conducerea partidului.

Octavian Țîcu este doctor în științe istorice și autor și coautor a 10 cărți, a peste 100 articole ştiinţifice şi peste 300 articole în presă axate pe probleme de istorie, ştiinţe politice şi relaţii internaţionale. De asemenea, este sportiv de performanță, obținând de 7 ori titlul de campion al Republicii Moldova la box.

Până acum și-au anunțat decizia de a candida la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie președintele Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu și liderul Partidului Liberal Dorin Chirtoacă. De asemenea, a dat de înțeles că intenționează să candideze și liderul Mișcării „Antimafie”, Sergiu Mocanu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: