Octavian Țîcu s-a lansat în campania electorală. Un deputat al fracțiunii parlamentare Platforma DA a venit să îl susțină
Full Article 3 minutes read

Octavian Țîcu s-a lansat în campania electorală. Un deputat al fracțiunii parlamentare Platforma DA a venit să îl susțină

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN) Octavian Țîcu s-a lansat pe 7 octombrie în campania electorală. Politicianul a ales să organizeze evenimentul în Scuarul Europei din municipiul Ungheni. A venit să îl susțină și deputatul din fracțiunea parlamentară Platforma Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță.

Evenimentul a început la ora 12:20, cu o mică întârziere, timp în care din boxe au răsunat cântece patriotice despre România, dar și alte melodii românești. Primul a urcat pe scenă Vlad Țurcanu. După un scurt discurs, a urmat fostul președinte al PUN, Anatol Șalaru, care în prezent este secretarul general al formațiunii.

„Reunificarea Basarabiei cu patria-mamă este ultima șansă ca noi, cei din Republica Moldova să trăim ca oamenii. Am încredere că Țîcu va duce conceptul de unire de la ideal la practic”, a declarat Șalaru.

Ulterior, a ținut un discurs și Mihai Goian, președintele Organizației Teritoriale din raionul Ungheni și o poetă și profesoară din Ungheni, care și-au exprimat susținerea pentru Octavian Țîcu.

A venit să îl susțină pe Octavian Țîcu deputatul Iurie Reniță, care face parte din fracțiunea Platformei Demnitate și Adevăr.

„În campania prezidențială voi susține PUN și pe candidatul acestuia, Octavian Țîcu. Chiar dacă nu sunt membru al acestei formațiuni politice, recunosc că aici mă regăsesc cel mai bine”, a declarat Iurie Reniță.

Octavian Țîcu s-a lansat în campania electorală. Un deputat al fracțiunii parlamentare Platforma DA a venit să îl susțină

captură video

Ulterior, a ținut un discurs candidatul PUN la alegerile prezidențiale, Octavian Țîcu. Acesta a declarat că își propune să unească toți cetățenii Republicii Moldova.

„Platforma noastră politică și viziunea mea ca istoric, ca intelectual și ca politician este reunificarea. În această campanie nu vom avea adversari electorali, vom avea un proiect de țară pe care îl vom propune tuturor votanților de stînga, centru și dreapta. Pentru că în afara reunificării nu există o șansă de viitor pentru cetățenii acestei țări”, a declarat Țîcu.

Octavian Țîcu a anunțat 5 angajamente:

1. dizolvarea parlamentului, pentru că nu ar reflecta votul din 2019;

2. ieșirea din izolarea internațională, pe care ar fi provocat-o Igor Dodon, în calitate de președinte;

3. racordarea la infrastructura României

4. racordarea la sistemul educațional românesc

5. reîntregirea sistemului de securitate și de ordine internă împreună cu România și structurile euro-atlantice

„A venit timpul ca noi să revenim acasă”, a mai spus Octavian Țîcu.

Octavian Țîcu va fi al 7-lea în buletinul de vot.

***

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 1 noiembrie. CEC a înregistrat 8 candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Violeta Ivanov, Igor Dodon, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

Tot astăzi, s-a lansat în campania electorală și candidatul Blocului politic UNIREA, Dorin Chirtoacă.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: