„Este ziua în care vă puteți lua soarta în mâini”. Dorin Chirtoacă s-a lansat în campania electorală cu 5 sloganuri și 3 obiective
Full Article 3 minutes read

„Este ziua în care vă puteți lua soarta în mâini”. Dorin Chirtoacă s-a lansat în campania electorală cu 5 sloganuri și 3 obiective

Candidatul Blocului UNIREA la funcția de președinte al țării Dorin Chirtoacă s-a lansat pe 7 octombrie în campania electorală. Evenimentul s-a desfășurat în fața clădirii parlamentului. Politicianul a anunțat trei obiective principale și a îndemnat alegătorii să voteze în număr cât mai mare. 

„Este ziua în care Dvs hotărîți, nu politicienii. Este ziua în care vă puteți lua soarta în mâini, în care putem face un pas înainte. Da, ei vor să fure alegerile, dar noi trebuie să îi împiedicăm, să fim atât de mulți și atât de hotărâți, încât dacă ei vor umbla la cifre – să nu aibă niciun rezultat”, a declarat Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a anunțat că sloganul de bază al campaniei este „Unirea pentru toți”, însă va merge în campania electorală cu alte patru sloganuri: „Cu România în Europa”, „Unirea și punctum”, „În Europa prin unire”, „Europa până la capăt”. Acesta și-a îndemnat susținătorii să își aleagă singuri sloganul care le este pe plac.

Candidatul Blocului politic „UNIREA” a precizat că mesajul echipei sale de campanie are 3 obiective de bază:

– să acționeze potrivit strategiei „toți pentru unul, unul pentru toți”;

– un președinte demn și adevărat și un parlament curat;

– unirea cu România și integrarea europeană până la capăt.

Dorin Chirtoacă a îndemnat alegătorii să iasă în număr cât mai mare la vot, pentru ca Igor Dodon să nu câștige al doilea mandat de președinte al țării.

„L-am bătut pe Dodon în 2011 și în 2015 la primăria Chișinău. Am făcut-o de unul singur în turul I, apoi am făcut-o împreună cu ceilalți colegi în turul al II-lea. Dacă am făcut-o eu atunci, cu atât mai mult o putem face toți împreună în 2020, după ce a fost timp de 15 ani sluga lui Plahotniuc, după care a devenit sluga lui Putin”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a precizat că a anunțat târziu detaliile privind lansarea sa în campania electorală pentru că a așteptat rezultatul testului la COVID-19. Acesta a somat toți candidații, dar în mod special pe Igor Dodon, să se testeze în mod regulat, având în vedere numărul mare de întâlniri cu oamenii.

***

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 1 noiembrie. CEC a înregistrat 8 candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Violeta Ivanov, Igor Dodon, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

Tot astăzi, urmează să se lanseze în campania electorală candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) Octavian Țîcu.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: