Oficial ucrainean: Moldova a elaborat un plan care prevede reîntoarcerea Transnistriei în decursul a 7 ani
Full Article 1 minutes read

Oficial ucrainean: Moldova a elaborat un plan care prevede reîntoarcerea Transnistriei în decursul a 7 ani

Autoritățile de la Chișinău au elaborat un plan prin care se urmărește reintegrarea regiunii transnistrene în decursul a 7 ani. Declarația a fost făcută de secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare a Ucrainei Alexei Danilov în cadrul unui interviu pentru Interfax.ua.

Oficialul ucrainean a fost întrebat dacă Moldova va cere ajutorul Ucrainei în războiul hibrid cu Rusia.

„Moldova a elaborat recent un document care propune ca pașii de reîntoarcere a Transnistriei să fie întinși pe o perioadă de 7 ani. Trebuie să decizi asta o dată, iar când ei transformă asta într-o situație de proces politic, că alegătorii sunt acolo, este o greșeală imensă”, a declarat acesta.

NM a solicitat un comentariu din partea Biroului politici de reintegrare, în legătură cu declarația despre planul de reintegrare, însă reprezentanții instituției nu ne-au răspuns.

De asemenea, NM a solicitat un comentariu și de la purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă însă până în momentul publicării știrii nu am primit un răspuns.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: