„Oligarhia continuă să se răzbune”. Reacția lui Igor Dodon la imaginile prezentate de Iurie Reniță
Full Article 3 minutes read

„Oligarhia continuă să se răzbune”. Reacția lui Igor Dodon la imaginile prezentate de Iurie Reniță

Președintele Igor Dodon susține că deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță, este „un instrument politic și de manipulare” în mâinile lui Vladimir Plahotniuc. Într-o postare publicată pe 18 mai pe pagina sa de Facebook, șeful statului menționează că imaginile publicate de parlamentar ar fi trucate.

„Oligarhia continuă să se răzbune pentru faptul că a fost fugărită de la putere în vara anului 2019. Dar tentativele ei de răzbunare trădează doar furia și neputința de a purta o luptă directă și onestă”, scrie Dodon.

Șeful statului l-a acuzat pe Reniță că ar servi intereselor „oligarhilor”.

„Astăzi am asistat la un nou episod din același scenariu manipulator al imaginilor trucate, care au mai fost lansate in luna Iunie a anului trecut. Singurul lucru nou și interesant este relația dintre unionistul Renita și Plahotniuc, care îl folosește pe post de instrument politic și de manipulare și ii livrează imagini prelucrate. A devenit clar că Reniță a fost o conservă oligarhică infiltrată în blocul ACUM, care mai întâi a lovit în integritatea blocului, iar acum face alte servicii pentru oligarhi”, a notat președintele țării.

Igor Dodon a mai scris că nu este întâmplător faptul că imaginile difuzate de Iurie Reniță au fost prezentate în ziua când guvernul a anunțat că începe procedura de insolvabilitate a companiei Avia Invest și când procurorul general a făcut declarații despre implicarea lui Vladimir Plahotniuc în furtul din sistemul bncar.

„Am mai spus și anterior ca in discuțiile avute atunci cu Plahotniuc fiecare a avut tactica sa: a mea a fost sa ii dau senzația ca avem o relație de colaborare ca sa întind momentul până am putut să acționez deschis și direct și să scot țara din captivitatea lui. Tactica lui Plahotniuc a fost sa însceneze diferite provocări și pachețele pentru a le filma. Nu cunosc ce era ân acel pachet, totul a fost doar o scenetă făcută pentru înregistrare”, a menționat Dodon.

Totodată, șeful statului a anunțat că va sesiza chiar el Procura Generală în acest caz. Igor Dodon a mai scris că se așteaptă și la alte atacuri și materiale compromițătoare în adresa sa.

Amintim că deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță, a publicat astăzi noi imagini în care apare Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: