Olimpicii moldoveni au revenit acasă. Flori și aplauze la Aeroport
Full Article 3 minutes read

Olimpicii moldoveni au revenit acasă. Flori și aplauze la Aeroport

Cu aplauze și flori, sportivii moldoveni care au participat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au fost  întâmpinați la Aeroport Internațional Chișinău de președinta Maia Sandu, colegi, admiratori și fani ai olimpicilor, dar și de Fanfara Poliției de Frontieră.

Președinta Maia Sandu i-a felicitat pe olimpici și a declarat că moldovenii i-au urmărit cu sufletul la gură în aceste zile pe sportivii noștri, care au reprezentat țara cu mândrie la Jocurile Olimpice.

Am trăit cu voi emoțiile fiecărei competiții și ați reușit să uniți Moldova. În acest an, voi, sportivii Moldovei, campionii, ați scris istorie. Este pentru prima dată de la independență când Republica Moldova obține atât de multe medalii”, afirmă Maia Sandu.

Canoistul Serghei Tarnovschi a mulțumit tuturor pentru organizarea evenimentului de întâmpinare, dar și pentru susținere, menționând că acest lucru îl încurajează să aducă rezultate și mai bune.

Am vrut să facem țara mândră și vom lupta pentru rezultate și mai bune. Hai Moldova!”, spune Tarnoschi.

Luptătoarea Anastasia Nichita a afirmat că nu a avut niciodată o astfel de susținere așa cum a avut-o la aceste Jocuri Olimpice.

Mă bucur că prin sport, lumea s-a unit. Sper ca și în continuare cât mai multă lume, cât mai mulți copii să practice sportul, pentru că nu este doar despre performanță, ci și despre un mod sănătos de viață”, spune Anastasia Nichita.

***
Republica Moldova a obținut patru medalii la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, care s-au încheiat pe 11 august: una de argint și trei de bronz. Cea mai bună evoluție a avut-o luptătoarea Anastasia Nichita, care a devenit prima moldoveancă medaliată cu argint la Jocurile Olimpice. Detalii AICI.

Serghei Tarnovschi a adus a treia medalie de bronz pentru Republica Moldova la proba de canoe pe distanța de 1000 de metri. Detalii AICI.

Medalii de bronz au obținut și judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov care au concurat la categoriile de greutate de 66, respectiv 73 de kilograme.

26 de sportivi au reprezentat Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Olimpicii moldoveni vor fi recompensați cu premii bănești pentru rezultatele remarcabile obținute la Jocurile Olimpice de la Paris. Statul va aloca în total 8,6 milioane de lei celor patru sportivi din Republica Moldova care au urcat pe podium. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: