Omorul tânărului din Strășeni: persoana reținută pentru 72 de ore, eliberată de procurori
Full Article 3 minutes read

Omorul tânărului din Strășeni: persoana reținută pentru 72 de ore, eliberată de procurori

Unul dintre suspecții reținuți pentru 72 de ore în dosarul omorului tânărului de la Strășeni a fost eliberat. Informația a fost confirmată pentru NM de procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare din cadrul Procuraturii Generale.

Reprezentanta Procuraturii a menționat că persoana reținută pe un termen de 72 ore a fost eliberată de către procurori.

„În privința acesteia a fost aplicată măsura preventivă non privativă de libertate sub formă de obligarea de a nu părăsi țara”, a spus Cherpec.

Procurora a declarat că persoana reținută a fost eliberată dat fiind faptul că aceasta nu a fost implicată direct în săvârșirea crimei, având calitatea de complice la tăinuirea infracțiunii.

Pe 12 august curent, pentru NM, Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției, a declarat că oamenii legii l-au reținut pentru 72 de ore pe un suspect în acest dosar.

Totodată, Dorin Stratulat, fiul fostului polițist Ion Stratulat care în 2011 a fost împușcat mortal de către ex-sportivul Ion Șoltoianu, a fost dat în căutare internațională pentru localizare, arest și extrădare.

***

Amintim că miercuri, 10 august, cadavrul unui tânăr de 29 de ani a fost descoperit îngropat până la gât într-o pădure de la Zubrești. Înainte să fie îngropată, victima ar fi fost împușcată.

Șeful IGP Viorel Cernăuțean a declarat pentru PRO TV că oamenii legii iau în calcul mai multe ipoteze, iar una dintre acestea este că persoana care l-ar fi împușcat pe tânăr este fiul fostului polițist, Ion Stratulat, care în 2011 a fost la rândul său împușcat mortal de către ex-sportivul Ion Șoltoianu.

Alte surse mass media au scris, citând surse din cadrul organelor de drept, că victima și presupusul asasin ar fi participat zilele trecute la o petrecere într-o casă aflat într-o pădure din Zubrești. Locuința ar aparține familiei lui Ion Stratulat.

Printre petrecăreți a fost și tânărul de 29 de ani, fiul unui lider agricol din raionul Rezina, care a rămas la urmă împreună cu fiul fostului polițist Ion Stratulat, Dorin Stratulat și două femei. Tânărul de 29 de ani ar fi fost împușcat din propria armă, notează TV8.

În același timp, Potrivit ZdG, Dorin Stratulat a părăsit teritoriul Republicii Moldova, plecând în România cu o altă cetățenie, alta decât cea moldovenească, la o oră după ce a comis infracțiunea.

Jurnal TV a discutat cu tatăl victimei. Acesta a spus că, pe 8 august, fiul său a fost invitat de către prietenul lui la o petrecere, într-o căsuță la periferia satului Zubrești, comunică sursa. Bărbații chefuiau în compania a două femei și a paznicului conacului.

„L-a invitat la o bucată de carne, pentru ca să-i propună să fie cumătru. Chiar nu demult feciorul mi-a cerut sfatul, ca de la părinte, că i-a propus să-l ia de cumătru, dar el e mai mare și flăcău, însă se permite treaba asta. (…) Acolo au fost găsite tuburi de cartuș de la automat mare. Eu nu cunosc dacă ei s-au certat sau întâmplător a fost prima împușcătură”, a mai spus tatăl victimei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: