OMS, despre noua tulpină a coronavirusului: „Situația nu a ieșit de sub control”
Full Article 2 minutes read

OMS, despre noua tulpină a coronavirusului: „Situația nu a ieșit de sub control”

Situația privind noua tulpină a coronavirusului, mult mai contagioasă, nu a ieșit deocamdată de sub control, consideră Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Principalul virusolog al Germaniei consideră că noua tulpină a ajuns deja și în această țară, scrie Deutsche Welle pe 22 decembrie.

În pofida faptului că noua tulpină a coronavirusului provoacă îngrijorări serioase din partea autorităților din întreaga lume, OMS cheamă oamenii să nu intre în panică: „Chiar dacă virusul se răspândește cu mult mai repede, încă poate fi oprit”, a declarat coordonatorul OMS pentru urgențe sanitare, Michael Ryan. Potrivit acestuia, situația „nu a ieșit încă de sub control”.

„Nu există nicio dovadă a faptului că noua tulpină poate provoca forme mai severe sau mortale ale bolii”, a subliniat Ryan.

Reprezentantul OMS a precizat că rezistența noii tulpini de COVID-19 la vaccinuri este verificată în prezent în mai multe laboratoare. Potrivit OMS, strategia luptei cu noua tulpină rămâne aceeași și nu necesită modificări.

Amintim că noua tulpină a coronavirusului a fost depistată deja în șase țări: Marea Britanie, Australia, Islanda, Italia, Regatul Țărilor de Jos și Danemarca. Principalul virusolog al Germaniei a declarat că, dacă noua tulpină a fost depistată în Marea Britanie în septembrie, nu vede de ce aceasta nu ar fi ajuns deja și în țara sa.

În context, mai multe state, inclusiv Republica Moldova, au întrerupt traficul aerian cu Marea Britanie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: